Olt. Siminica Mirea, un senator implicat în viața socială a tuturor

Senatorul Siminica Mirea, este singura femeie parlamentar din Olt de-a lungul timpului, care nu a înșelat așteptările alegătorilor. Astfel că încă din prima zi a mandatului său, obținut la alegerile din 2016, ca membru în Comisia pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Dezvoltare Rurală a dezvoltat mai multe proiecte menite să vină în sprijinul tuturor cetățenilor.

Aceasta a avizat o serie de inițiative legislative, unele dintre ele au fost votate și au intrat în vigoare, iar altele se află în diverse stadii în relația intraparlamentară cu Camera Deputaților.

Printre acestea am putea aminti doar câteva, respectiv Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.72/2016 privind aprobarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat. A devenit Legea 92/05.05.2017 publicată în M.O. 327/05.05.2017; Propunere legislativă pentru aprobarea Programului pentru angajarea tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară – L445/2017 – 1000 lei pentru studii superioare, 750 lei pentru studii medii de specialitate, 500 lei fără studii. A devenit Legea 336/21.12.2018;

Propunere legislativă privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție L444/2017 – suma alocată : 359,1 milioane euro. A devenit Legea 195/20.07.2018 publicată în M.O. 654/27.07.2018.

,,Atât eu, cât şi colegii din Partidul Social Democrat, ne dorim să fim alături de dumneavoastră chiar şi în cele mai dificile situaţii. Efectele coronavirusului s-au resimţit şi în agricultură, pandemia demonstrând astfel că, România este vulnerabilă în faţa unei crize alimentare. Aşadar, TOŢI fermierii români au nevoie de susţinerea noastră pentru a deveni mai puternici în competiţia europeană. Au nevoie de subvenţii majorate şi trebuie să le asigurăm valorificarea produselor agricole româneşti prin includerea lor în comenzile de stat, astfel încât sa aibă venituri sigure şi să poată menţine locurile de muncă.

Totodată, schimbările climatice ne afectează din ce in ce mai mult, iar seceta prelungită este tot mai frecventă. Aşadar, agricultura eficientă nu se poate realiza fără apă, bazându-ne doar pe precipitații. De aceea, trebuie să prioritizăm gestionarea eficientă a apei prin asigurarea gratuită a acesteia până la plantă, în perioadă de secetă, astfel încât fermele românești să supraviețuiască și să asigure hrană și în anii următori.

Ar fi multe de adăugat, dar am să mă opresc, pentru moment, aici. În schimb, n-o să mă opresc niciodată din a lua decizii sau a susține proiecte care vin în sprijinul tuturor cetățenilor. Dragi fermieri români, aveţi susţinerea noastră!”, a precizat Siminica Mirea, într-o postare pe contul său de socializare.

Îngrijorată de efectele pandemiei SARS-CoV-2, Siminica Mirea a transmis un mesaj de susținere morală tuturor cetățenilor asigurându-i de tot sprijinul său și că, în final totul va fi bine.

,,Încă de la începutul anului şi odată cu apariţia virusului SARS-CoV-2 ne-am dat seama cu toţii că va fi un an plin de provocări, însă nu unul imposibil. Aşa cum v-am obişnuit, mai ales aici, în spaţiul online, vreau să împărtăşesc cu dumneavoastră doar gânduri bune şi optimism.

În continuare, evenimentele petrecute denotă o perioadă nu întocmai cum ne dorim deoarece, putem spune că avem parte de o reîntoarcere grea de suportat din partea acestui virus, analizând datele şi statisticile publicate. Vă adresez un apel la calm şi sunt convinsă de faptul că, încă există înțelegere şi simţ de responsabilitate privind situaţia actuală, prin care trecem cu toţii.

Ştiu ca există greutăţi, dar ştiu şi faptul că acestea vor fi depăsite. Dragi români, va fi bine!
Aşa cum ştiţi, departe de disputele politice, doresc să fiu alături de dumneavoastră şi cred cu tărie că, în astfel de momente, siguranţa şi sănătatea dumneavoastră, cât şi a copiilor dumneavoastră reprezintă prioritatea numărul unu.
Aşadar, este necesar mai mult ca oricând să ne mobilizăm, în scopul de a găsi noi soluţii şi măsuri, pentru a preveni pericolul şi expunerea românilor la infectarea cu virusul COVID-19. De asemenea, mobilizarea trebuie să cuprindă şi sistemul învăţământului online deoarece, educaţia juniorilor nu trebuie sub nici o formă neglijată, mai ales în cazul în care rata de infectare va trece de 3.
Ştiu că există greutăţi, însă ştiu şi faptul că acestea vor fi depăsite! Am convingerea că românii înțeleg situația prin care trecem, vor avea grijă și se vor păzi de infectare, iar copiii, sunt sigură că vor trece cu bine având rezultate excelente, în ciuda impedimentelor şi presiunilor.

Indiferent de formaţiunile politice, siguranţa şi sănătatea oamenilor sunt esenţiale. Aşadar, avem nevoie de măsuri eficiente pentru a evita AUSTERITATEA și deciziile arbitrare care pot conduce la o profundă criză. Specialiștii ING anticipează creșterea TVA după alegeri, iar acest lucru ar reprezinta cel mai rău scenariu al austerității. Un TVA mai mare determină creșterea prețurilor şi compromiterea dezvoltării economice, iar cei care vor suferi cel mai mult vor fi românii cu veniturile mici, pentru care bunurile alimentare au cea mai ridicată pondere în coșul de consum.

În aceste momente dificile, atât eu, cât şi colegii din Partidului Social Democrat, dorim să fim alături TOŢI românii. Luând în considerare anticiparea creşterii TVA, noua echipă are ca scop creşterea economiei, ci nu creşterea taxelor. Pe de altă parte, asistăm cu toţii la o explozie de peste 3.000 – 4.000 de cazuri noi COVID pe zi, iar cu toate acestea, economia distrusă mai poate fi redresată, dar viața sau sănătatea distrusă nu mai pot fi luate înapoi. Românii au nevoie de transparenţă şi sprijin, dar fără controlul pandemiei, nu vom mai putea vorbi nici despre locuri de muncă, despre economie, siguranță sau democrație.” A mai adăugat senatorul oltean, Siminica Mirea.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s