Argeș. Măsurile drastice luate de autoritățile argeșene, au scăzut numărul infestărilor

Argeș. Măsurile drastice luate de autoritățile argeșene, au scăzut numărul infestărilor

Echipe de polițiștii, jandarmi, pompieri, polițiști locali sub coordonarea Prefecturii Argeș, au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Prefectura Argeș, polițiștii argeșeni au verificat 1.308 persoane și 125 de societăți comerciale. Au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23.030 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală. Două persoane, care nu au respectat măsura izolării la adresa declarată către DSP, au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 1.500 de lei.

Jandarmii argeșeni au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2500 lei, persoanelor care nu au purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. Pompierii argeșeni au verificat 14 societăți comerciale și 11 persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 10 persoane au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală și au primit avertismente, iar o persoană a primit o amendă în valoare de 500 lei.

Vă amintim că, la linia telefonică TelVerde 0800800165, puteți sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară, iar la linia telefonică TelVerde 0800800358 puteți apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19. De asemenea, la DSP Argeș este disponibil un call center la care argeșenii pot suna dacă doresc să afle informații despre pandemia de coronavirus, dar pot fi și îndrumați sau sfătuiți cu privire la infectarea cu virusul SARS CoV 2. Numărul unic este 021.414.44.48 și poate fi apelat la orice oră, de luni până duminică.

Aceste măsuri drastice luate de autoritățile argeșene fac ca județul Argeș să aibă în prezent cea mai mică rată de incidență a infectărilor cu coronavirus, de 0,73 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. 

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor este următorul:

În acest sfârșit de săptămână, peste 150 de jandarmi argeșeni se vor afla în stradă la datorie, unde vor veghea asupra liniștii cetățenilor. Aceștia au în vedere prevenirea fenomenului contravenţional şi infracţional, descurajarea persoanelor predispuse la comiterea de fapte antisociale şi aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, precum și supravegherea respectării, de către cetățeni a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV 2.

Scopul acțiunilor este ca argeșenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor desfășura și în perioada următoare activităţi de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

,,Reamintim pe această cale de prevederile Hotărârii C.J.S.U. Argeș nr. 48 din 19.10.2020 care interzic organizarea și desfășurarea în spații deschise a evenimentelor Focul lui Sumedru sau Halloween, și altele de acest gen care presupun aglomerări de persoane.

Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi, Jandarmeria vă recomandă respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică. ” se precizează în comunicatul de presă semnat de prefectul Emanuel Soare.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s