Olt. Candidații USR- PLUS, sunt încrezători în șansele lor la alegerile din decembrie

Olt. Candidații USR- PLUS, sunt încrezători în șansele lor la alegerile din decembrie

Florin Cârstea și Fănel Bădici

Echipa USR-PLUS Olt, a depus joi, 22 octombrie lista cu candidații la parlamentarele din 6 decembrie. Astfel că pe  primul loc la Camera Deputaților se află, Fănel Bădici, președintele filialei oltene, iar pe lcoul 1 la Senat candidează juristul FlorinCârstea, fost comisar șef de poliție în cadrul IPJ Olt și candidat la primăria Brebeni, unde a pierdut la câteva zeci de voturi.

Fănel Bădici a declarat că principalul său obiectiv este lupta cu corupția care s-a instalat la totate instituțiile din România. Întrebat dacă parlamentarii din București au făcut blat cu PSP pentru nominalizarea lui Florin Iordache ca președinte al Consiliului Legislativ al CCR, acesta a declarat că au fost unii parlamentari PNL, care au trădat. Acest lucru l-a dezvăluit pe pagiana sa de Facebook, Florin Drulă, deputat de Timiș, vicepreședinte la nivel național al USR PLUS.

USR va ataca la CCR numirile de la Consiliul Legislativ, niciunul dintre candidații nu a întrunit număr de voturi cerut de lege.

,,Legea prevede că numirile se fac cu cel puțin 233 de voturi, adică 50%+1 din votul TUTUROR parlamentarilor, nu doar al celor prezenți.

Florin Cârstea, candidat Senat

Ieri (20 octombrie a.c.- n.r.), USR a propus PNL boicotarea ședinței, dar liderul de grup Florin Roman a refuzat și s-a lăudat că 113 peneliști vor veni să îl voteze pe Augustin Zegrean. Au venit doar 36. Dintre aceștia, opt sunt foști traseiști PSD-ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori).

Augustin Zegrean a primit 41 de voturi, dintre care 21 de la USR. Deci, din cei 36 peneliști care au venit la vot, doar 20 au votat cu Augustin Zegrean și 16 au votat cu Florin Iordache.

USR a avut un singur candidat – George Dircă pentru secția de evidență oficială a legislației și documentare. USR nu a negociat pentru acest post cu celelalte partide.” Se precizează într-un comunicat de presă.

De asemenea, Bădici a mai adăugat că organizația județeană nu și-a stabilit un target anume, însă speră să obțină un scor cât mai bun.

Cât priveste Florin Cârstea, candidatul USR PLUS pe locul 1 la Senat, a declarat că ,,…Este o încercare, o experiență în viață. Vreau să vă spun că îmi doresc să particip activ la schimbare, îmi doresc o Românie curată, iar copii noștri să se întoarcă în țară! Vreau ca tinerii să revină în țară, să se integreze într-o societate unde să-și poată găsi locuri de muncă” .

Cârstea a completat declarațiile pe pagina sa de Facebook., precizând : ,,Venim cu un proiect ambițios pentru modernizarea reala a judetului, pentru limitarea de proiecte neperformante, lipsite de eficienta, cu oameni noi, idei și concepte noi, care vor conduce, inevitabil, catre adevarata civilizație, normalitate și bunăstare!Pentru ca merităm!
Redactor Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș. op. imag. ing. Grigore Sebeș, VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s