Olt. Președintele CJ Olt, Marius Oprescu și noii consilierii județeni au depus jurământul

Olt. Președintele CJ Olt, Marius Oprescu și noii consilierii județeni au depus jurământul

Sala Europa a Consiliului Judetean Olt, în prezenâa prefectului Florin Homorean, președintele Marius Oprescu și noii consilieri judeteni, au depus juramantul, constituindu-se astfel și noul Consiliu Judetean.

Din cei 32 de consilieri județeni, trei au fost invalidați la cerere. Doi dintre aceștia, respectiv Liviu Voiculescu ( PNL) și Cătălin Grecu ( PSD) candidează pentru un mandat de parlamentar, iar Marius Oprescu ( PSD) a câștigat cel de-al doilea mandat de președinte al CJ Olt.

Aceștia au înaintat declaraţii de renunţare la mandat, iar instanţa de judecată a invalidat mandatele acestora, urmând ca în ședințele viitoare să depună jurământul următorii candidați pe listele de consilieri.

Prefectul Florin Homorean a felicitat câștigătorii mandatelor de președinte și consilieri județeni, insistând asupra problemelor cu care se vor confrunta pe fondul pandemiei de coronavirus. „Ne așteaptă un mandat 2020 – 2024 cu multe provocari, cea mai mare provocare în momentul de față o reprezintă pandemia COVID-19, perioada în care trebuie să ne respectăm cu toții, să ne sprijinim unii pe alții, astfel încât să fim în măsură să adoptăm cele mai bune măsuri pentru a ne proteja cetățenii județului.

De asemenea, în acest orizont de timp trebuie să existe proiecte care să aducă județul Olt la nivelul comunităților similare din Uniunea Europeană, să avem acces cu toții la servicii de calitate – de alimentare cu apă, de canalizare, de gestionare a deșeurilor, de alimentare cu energie electrică, astfel încâât niciun cetățean din județul nostru să nu sufere.

Florin Homorean

Trebuie să creăm locuri de muncă împreună, astfel încât cetățenii noștri din județ, care acum pleacă în afara României și muncesc pentru alte state, să se întoarcă acasă și să se bucure de condiții de viața cel puțin similare cu cele de peste granițele țării, mai ales în vestul României, drept pentru care cred ca va fi o perioadă grea pentru dumneavostră, dar Prefectura Olt vă va fi un partener în derularea oricăror proiecte de interes județean. Mult succes!”, le-a urat prefectul de Olt, Florin Homorean.

După depunerea jurământului, ședința a fost condusă de cel mai vârstinic consilier județean, respectiv Ioan Nedelea, fost vicepreședinte în două legislaturi a CJ Olt și de cel mai tânăr- George Șofaru, în vârstă de 33 ani, aflat la cel de-al doilea mandat.

După depunerea jurământului, președintele CJ Olt, Marius Oprescu,a ținut să spună: „Este o onoare pentru mine si in acelasi timp și un angajament al continuarii dezvoltarii județului Olt. Pentru mine, depunerea acestui juramant reprezinta o garantie de îndeplinire întocmai a programului de guvernare local cu care ne-am prezentat in fata cetatenilor. De astazi (sambata n.r.), aici, in Sala Europa a Consiliului Judetean Olt, toti consilierii judeteni care au depus juramantul, indiferent de culoarea politica, vor trebui sa lucreze exclusiv in interesul cetatenilor. Cred mai mult ca oricand ca administratia publica locala trebuie sa fie aproape de comunitate, pentru ca oltenii au nevoie sa aiba siguranta ca domenii precum Sanatatea, Educatia, Infrastructura, Economia vor fi prioritare in viitorul mandat. Voi ramane acelasi presedinte al oltenilor si ii asigur pe acestia ca usa Consiliului Judetean si a cabinetului meu vor fi permanent deschise, pentru ca dialogul si echilibrul sunt cheia unei administratii publice de succes si in interesul cetățenilor”.

De asemenea, Marius Oprescu a mai adăugat că prioritatea sa în acest mandat este sănătatea, explicând că la Spitalul de Psihiatrie de la Schitu- Greci, va fi construită o nouă clădire cu două secții unde vor fi tratați unde vor fi trataţi pacienţii diagnosticaţi cu Altzheimer şi alte boli neurodegenerative și o altă secţie destinată tratării dependenţilor de alcool şi droguri.„Sunt lucruri pe care le-am început, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, şi nu numai, şi la Spitalul de Psihiatrie Schitu-Greci, şi ele trebuie continuate, atât la Schitu-Greci, unde avem în construcţie un nou pavilion pentru o nouă secţie şi pentru alte ramuri. Sper să-l termin chiar în anul 2021, nu în acest mandat.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina mai sunt multe lucruri de făcut şi bineînţeles că în continuare sănătatea rămâne o prioritate şi cred acest an greu pentru toată lumea, pentru întreg mapamondul, ne-a demonstrat că sănătatea trebuie să fie o prioritate“,
Noul legislativ judetean este compus din 21 de consilieri ai PSD si 11 ai PNL.

Depunere jurământ George Șofaru

Astfel că, în grupul social-democraților olteni sunt: Virgil Delureanu, Mariana Matei, Cătălin Ionuț Ivan, Ion Adrian Barbulete, Nicolae Vitan, Ion Lucian Bondrescu, Mirela Vasile, Ilie Irimia, Iulia Daniela Vlad, Dorin Teodor Postelnicu, Ionel Cristian Gheorghe, Adrian Iordache, Toma Pruna, Emil Vergilius Marinescu, Constantin Popescu, Ioan Nedelea, Valeria Galan, George Sofaru, Cristian Butnariu, Ilie Hau, Bogdan Daniel Florin Matei.

Lista PNL de consilier județeni este compusă din: Ion Voicu, Viorel Dumitrescu, Gheorghe Alin Sorin Ciucu, Dumitru Căleală, Gheorghe Bujgoi, Gigi Nicolae Ghencea, Cătălin Petrișor Giurea, Ilie Sterie, Florea Niculae, Ionel Bogdan Crușoveanu, Marian Viorel Anghel.
Pentru prima dată, după 30 de ani de la Revoluție, consiliul județean este compus din reprezenanții a două formațiuni politice, respectiv PSD și PNL.
Și cum PSD are majoritatea în CJ, cu siguranță va fi partidul care va da cei doi vicepreședinți, vehiculându-se două nume, respectiv Virgil Delureanu (fost vicepreședinte) și Ionuț Ivan.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s