Olt. Prefectul Florin Homorean: Nicio piață agroalimentară nu va fi închisă!

Olt. Prefectul  Florin Homorean: Nicio piață agroalimentară nu va fi închisă!

Pentru a veni în sprijinul cetăenilor şi al producătorilor agricoli locali, astăzi, 8 noiembrie a.c., la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt a fost organizată o întâlnire cu primarii din municipiile şi oraşele judeţului Olt în care funcţionează pieţe agroalimentare în regim permanent.

Potrivit unui comunicat de presă emis de pefectura Olt, scopul întâlnirii a fost acela de a identifica  măsurile ce pot fi aplicate la nivelul fiecărei pieţe agro-alimentare din judeţ în vederea asigurării accesului producătorilor agricoli în aceste spaţii, precum şi asigurarea posibilităţii cetăţenilor de a continua să se aprovizioneze cu produse alimentare de la producătorii locali, în contextul punerii în aplicare, începând cu data de 9 noiembrie 2020, a unor noi măsuri pentru prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19.

Prefectul Forin Homorean a transmis că au fost luate în considerare următoarele măsuri:

– rabatarea pereţilor exteriori în cazul pieţelor închise, acolo unde este posibil;

– mutarea meselor alocate producătorilor agricoli în spaţii publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea pieţelor, cu restricţionarea accesului auto în zonele respective sau

– organizarea unor pieţe volante, în aer liber, pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.

Având în vedere specificul pieţelor agroalimentare din judeţul nostru, în cadrul întâlnirii de astăzi s-au stabilit următoarele:

– rabatarea pereţilor exteriori sau scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul  pieţelor agroalimentare din municipiile Slatina şi Caracal, respectiv oraşul Drăgăneşti-Olt (unde o parte a pieţei agroalimentare funcţionează în spaţiu închis);

– scoaterea standurilor pe străzile/aleile din vecinătate în cazul pieţei agroalimentare din oraşul Corabia;

– mutarea standurilor din spaţiu închis (sectorul „Lactate”) în zona liberă din cadrul pieţei în cazul pieţelor agroalimentare din oraşele Balş şi Potcoava.

Mai mult decât atât, administratorii pieţelor agroalimentare vor reduce numărul standurilor de vânzare şi vor limita numărul de persoane prezente în acelaşi timp în incinta pieţei. De asemenea, se vor organiza fluxuri separate pentru persoanele care intră în, respectiv părăsesc piaţa agroalimentară, precum şi triajul observaţional atât pentru comercianţi, cât şi pentru cumpărători.

,,Reamintim faptul că pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, pe lângă măsurile menţionate anterior este necesară respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară, precum: purtarea măştii de protecţie atât de către comercianţi, cât şi de către cumpărători; purtarea mănuşilor de către comercianţi; păstrarea distanţei fizice de minim 1,5 m; dezinfecţia periodică a spaţiilor şi tarabelor; etc.

În condiţiile aplicării măsurilor discutate în întâlnirea de astăzi, anterior menţionate, nicio piaţă agroalimentară din judeţul nostru nu va avea activitatea suspendată.” a ținut să precizeze prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s