Olt. La Grojdibodu se lucrează pentru aducerea gazelor naturale

Olt. La Grojdibodu se lucrează pentru aducerea gazelor naturale

Adrian Căprița

Aflat la primul mandat, Adrian Căprița, primarul din Grojdibodu Olt, nu a înșelat așteptările alegătorilor săi și a reușit să găsească resursele necesare pentru a începe și chiar finaliza multe dintre promisiunile făcute în campania electorală.

De departe cea mai importantă investiția a fost construirea noului sediu al primăriei echipat și mobilat complet, o investiție din fonduri europene în valoare de aproximativ 17 miliarde lei vechi și inaugurat în vara anului trecut.

De asemenea, edilul din Grojdibodu a terminat și investițiile începute de fostul primar, cea mai importantă fiind Căminul Cultural aflat în fața primăriei.

În această perioadă la Grojdibodu se muncește de zor pentru introducerea apei potabile, dar și a canalizării pe o distanță de 14 km. Primarul își dorește ca în localitate să fie aduse și gazele naturale, având în vedere că prețul combustibilului solid crește de la an la an. Acest lucru este destul de complicat, deoarece singura conductă de gaze din zonă se află la Corabia și vine de la Turnu Măgurele.

 ,, Singura soluție este să aducem gazul de la Corabia, un proiect pe care îl dorim în toate localitățile din sudul județului. Deja suntem în discuții cu cei de la Transgaz, am început proiectul cu o stație de repompare în Orlea, urmând ca gazul să treacă prin comunele Gura Padinii, Grojdibodu, Ianca  și dacă se poate, spre Ștefan cel Mare și Urzica. Depinde de ce vor spune cei de la Transgaz. ” a ținut să precizeze edilul din Grojdibodu.

Primarul ne-a mai declarat, într-un interviu pentru VGtv Regional că a accesat fonduri prin PNDL- 2 pentru reabilitarea şi modernizarea grădiniţei cu program normal din satul Grojdibodu, un proiect în valoare de 1.734.957 lei, apoi reabilitarea şi construirea unei grădinițe noi în satul Hotaru, proiect în valoare de 605.016 lei.

Nu în ultimul rând, a obținut peste  6 milioane lei pentru modernizarea a 6,7 km de drumuri comunale.

Comuna Grojdibodu are actualmente aproape 3.000 de locuitori, din care 270 sunt copii de vârstă școlară. Ca în mai toate zonele, natalitatea a scăzut, oamenii și-au părăsit locurile natale și au ales drumul țărilor străine pentru un trai mai bun, pentru prosperitate și, din păcate, mulți dintre ei nu se vor mai întoarce în aceste locuri. Primarul speră că aceștia se vor întoarce, având în vedere că au toate condițiile necesare unui trai decent dar și pentru dezvoltarea unor afaceri.

,,Avem aprobat un proiect din fonduri europene, de două milioane euro, pe care am reușit să-l obținem printre cei șase mari beneficiari din România. Rezolvăm o problemă importantă: apă și canal în Grojdibodu, adică încă 14 kilometri pe care-i alăturăm celor 27 kilometri existenți.

Prin Programul de Dezvoltare al Localităților avem aprobat un proiect pentru realizarea a 6,7 km de asfaltare. Investiția de 63 de miliarde (vechi) va începe să se realizeze prin vară și pot spune că, practic, toată comuna va fi asfaltată.”, ne-a mai dezvăluit primarul Căprița.

Un proiect la fel de ambițios va fi și  reabilitarea fostului sediu al primăriei, unde administrația locală va amenaja o sală de evenimente pentru locuitorii care vor să facă nunți, botezuri, parastase sau zile onomastice. ,, Trebuie să rezolvăm problema cu căminul cultural, n-am putut efectua recepția din cauza unui bazin de apă (70 metri cubi), care a suferit la montaj unele avarii.

 Tot pe fonduri europene, a fost achiziționată de curând  o autoutilitară ”UNIMOG” 60 000 euro din Fonduri Europene și 27 000 aport aproape din partea Primăriei Grojdibodu, pentru intervenții pe timp de iarnă, dar și pentru stingerea incendiilor.

Pentru VGtv Regional a consemnat Georgiana Leulescu, reporter Georgia Sebeș, op imag și departament Tehnic ing. Grigore Sebeș, www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s