Vâlcea. Președintele CJ, Constantin Rădulescu face lobby județului

Manastirea Bistrita Valcii

***Vâlcea. Președintele CJ, Constantin Rădulescu face lobby județului***
,,Vâlcea, cel mai frumos județ din România!”- așa își începe campania de promovare a județului pe care îl administrează, președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
,, Astăzi, am decis să vorbesc despre turism! În primul rând, pentru că ne aflăm într-o perioadă în care operatorii din turism sunt puternic afectați de această pandemie iar, pentru mine, oamenii și problemele lor sunt pe primul loc. Astfel că, turismul în Vâlcea rămâne, cu atât mai mult, prioritar pentru mine.
La ceremonia de învestire în funcția de președinte al CJ Vâlcea, am reamintit, pe scurt, care sunt gândurile mele, în legătură cu nevoia de a construi un proiect de județ, care să integreze toate energiile și ideile vâlcenilor.

Manastirea Arnota


Îmi știți părerea în ceea ce privește dezbaterea politică și știți că nu sunt omul polemicilor și al atacurilor politice. Totuși, atunci când oameni implicați ating teme de dezbatere, nu o să mă feresc să intru în dialog și să prezint punctul meu de vedere. Doar că modul meu de abordare va fi întotdeauna unul mai concret, mai aplicat, mai direct.” A precizat Rădulescu, adăugând că a pariat pentru dezvoltarea turismului în Vâlcea, având în vedere numeroasele atracții turistice, care pe lângă frumusețea peisajelor fac din acest județ cel mai complet din acest punct de vedere. Să nu uităm că aici sunt cele mai multe biserici, stațiuni balneclimaterice, Salina de la Ocnele Mari, Transalpina Ski, celebra ceramică de Horezu, Conacul Bălceștilor, Viile din Drăgășani, Parcul Buila Vânturarița, Trovanții de la Costești etc., dar să lăsăm pe Rădulescu să prezinte motivele pentru care ar trebui sa vizitati acest judet:

Trovantii de la Costesti
Salina Ocnele Mari
Strandul Ocnita
 1. Județul cu cele mai multe biserici, mănăstiri, din România. Cred în potențialul turismului monahal! De aceea, am acționat pentru a reabilita integral căile de acces la aceste obiective turistice de excepție. Și o voi face în continuare!
 2. Județul cu cele mai importante stațiuni balneoclimaterice. La Vâlcea, noi facem, cu adevărat, oamenii bine! Avem stațiuni renumite, dătătoare de sănătate. Facem pași importanți pentru introducerea Vlădeștiului în circuitul turistic, prin construirea unui Complex de servicii balneare, dar pot spune că ne preocupă și o legătură directă între stațiunile vâlcene, cum ar fi Călimăneşti și Olănești.
 3. Marea Olteniei se află la Vâlcea. Ocnele Mari și ștrandurile cu apă sărată ar putea reprezenta, cu adevărat, Marea Olteniei. Cu Salina tot aici, potențialul este unul uriaș. Însă, este nevoie de un proiect serios, comun și gândim un astfel de parteneriat.
 4. Turismul montan. Transalpina Ski este un loc unic în România, dar noi vrem să facem un adevărat domeniu schiabil. Avem alături orașul Horezu, dar am intrat în parteneriat și cu Vaideeniul şi vom dezvolta, și aici, infrastructura de agreement. Vrem să oferim turism de calitate și vara și vom relua proiectul Aventura Park.
 5. Turismul cultural. Perla culturii vâlcene, Conacul Bălceştilor a intrat în reabilitare și restaurare, cu fonduri europene. Am inițiat și am sprijinit festivaluri de tot felul. În continuare, voi sprijini inițiative culturale, dar și alte proiecte de acest gen.
 6. Promovarea turismului. Ne-am propus realizarea unei platforme online integrată, care să cuprindă toți agenții economici din domeniul turismului și toate obiectivele turistice, în vederea promovării județului Vâlcea. Vom edita, pentru prima dată, și o revistă turistică a Județului Vâlcea.
 7. Zona de sud a județului poate fi, fără îndoiala, Toscana României. De la Drăgăşani, până la Bălceşti, s-a investit foarte mult în domeniul viticol, vom potenţa și vom sprijini această zonă. Aici, avem și un turism de vânătoare destul de bine prezent.
 8. Un județ atractiv pentru turiști trebuie să aibă drumuri bune. Nu pot promite ca alții, în alte vremuri, aeroport în 4 ani. Dar legăturile cu autostrada sunt prioritare pentru noi. Am obținut finanțări europene și guvernamentale pentru majoritatea legăturilor cu rețeaua TEN T. În total, finanțări pentru 330 km. Nu poți face turism fără un acces facil către obiectivele turistice.
  Mă opresc aici și vă rog și pe dumneavoastră să veniți cu sugestii pentru împlinirea sintagmei“ , își încheie Constantin Rădulescu, expunerea sa despre turismul vâlcean.
  Cei care au străbătut măcar odată judetul Valcea au rămas surprinși de frumusețile naturale aflate la tot pasul, dar si prin stațiunile sale deja consacrate, alături de altele care încep să fie resuscitate și promovate la nivel național.
  Problema este ca această nebunie cu coronavirusul care a cuprins întreg mapamondul să se termine iar cei care își doresc să viziteze acest județ, să se bucure nu numai de aer curat dar și de refacerea sănătății.
  Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s