Mehedinți. Primarul din Malovăț încearcă să readucă comuna la normalitate

Primaria Malovăț

Mehedinți. Primarul din Malovăț încearcă să readucă comuna la normalitate
Din 2016 comuna Malovăț are la conducerea sa pe social- democratul Ion Michescu, un primar cu o vastă experiență în administrația publică locală, atât la primăria din localitate cât și în localitatea Șimian.
,,Moștenirea” de la fostul primar al comunei, arestat în 2013, nu a fost una normală, ci cu datorii foarte mari în bugetul local, datorii pe care Ion Michescu a constat că sunt ilegale, drept pentru care a intentat mai multe procese împotriva debitorilor. A reușit în instanță să anuleze foarte multe dintre dattoriile presupuse ale pprimăriei Malovăț către persoane juridice.
După numai un an de la câștigarea alegerilor în 2016, în urma solicitărilor depuse la Ministerul Dezvoltării, Comuna Malovăț a obținut finanțare pentru 5 proiecte din 6. Astfel, Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală a aprobat următoarele proiecte:
– Construire pod peste pârâul Matca Visenilor, localitatea 23 August, comuna Malovăț. (1,120,861.00 LEI);
– Extindere, reabilitare și dotare Școala Primară, sat Malovăț. (1,932,223.94 LEI);
– Modernizare drumuri de interes local în comuna Malovăț.(10,802,552.89 LEI);
– Rețea canalizare și stație de epurare în satele Malovăț și Colibasi, comuna Malovăț. (10,711,757.00 LEI);

Ion Michescu, primar Malovăț


– Sistem de alimentare cu apă în localitatea Negrești, comuna Malovăț. (1,164,563.00 LEI). Potrivit primarului, Ion Michescu este de 6 milioane de euro.
„Aceste proiecte se vor derula pe următorii 3 ani. Contăm pe înțelegerea și sprijinul dumneavoastră în vederea realizării acestor proiecte. Beneficiarii acestor investiții sunteți dumneavoastră, cetățenii Comunei Malovăț, iar pe această cale țin să vă mulțumesc pentru votul și încrederea acordată în anul 2016” a declarat primarul Ion Michescu.
Edilul a declarat că are o echipă pe care și-a format-o încă de la început, având prima data numai 4 consilieri din 11. „Am încercat să-i fac pe consilieri să înțeleagă că aceste lucruri pe care le facem sunt utile comunității, inclusiv lor pentru că trăiesc în această comună”.


Cu banii care au rămas, primarul a reușit să cumpere un buldoexcavator, tocătoare de iarbă, o lamă de deszăpezire și o remorcă. În primul an deszăpezirea s-a făcut foarte greu în cele 7 sate, deoarece sunt dispersate la aproximativ 4-5 km de centrul comunei. Anul acesta, edilul susține că, s-a pregătit din timp cumpărând un buldoexcavator și făcând contract cu încă 3 buldoexcavatoare, iar începând din acest an, chiar dacă va ninge abundent satele nu vor rămâne blocate.
Ion Michescu a lucrat în administrația publică din 1996 și după cum susține, cunoaște toate consiliile locale din 90 până în prezent și consideră că, cel dintre anii 2016-2020 este cel mai performant consiliu local din90 până în prezent. „Sunt proiecte de 6,2 mil. euro, pentru care nu am avut nicio abținere și niciun vot împotrivă. Această sumă de bani este mai mare decât toate investițiile însumate din `90 până în 2016. Au fost oameni cu capul pe umeri și au înțeles necesitatea și pentru ce au venit în Consiliul local” a precizat primarul pentru VGtv Regional.


În comuna Malovăț multe proiecte au fost terminate, altele sunt în derulare, iar în cursul acestui an au fost realizate 2 studii de fezabilitate: alimentarea cu apă, reabilitatea și sistemul de alimentare la Bârda-Obăița, investiția fiind în jur de 7 milioane de lei. Au mai fost realizate studenții de fezabilitate pentru 25 km de drumuri, care, dacă vor reuși lucrările, comuna Malovăț va avea în proporție de 90% din drumuri și ulițe asfaltate.
În final, edilul le urează localnicilor comunei să fie sănătoși, îngăduitori și să aibă puterea de a trece peste aceste încercări pe care ni le dă Dumnezeu.
Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro
Redactor/reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj, Georgia Sebeș.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s