Regional. Alegerile parlamentare câștigate detașat în sudul țării de candidații PSD

***Regional. Alegerile parlamentare câștigate detașat în sudul țării de candidații PSD***

La nivel național, potrivit AEP, alegerile parlamentare 2020 s-au încheiat, iar rezultatele oficiale arată că PSD a câștigat alegerile parlamentare în timp ce surpriaza acestor alegeri partidul AUR, a intrat în Parlament. De această dată PMP și Pro România au avut un rezultat dezastruos, obținând un scor sub pragul electoral. Conform datelor centralizate, numărul voturilor valabil exprimate este de 5.635.801, prezența la vot fiind de 30,51% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente
Camera Deputaților:
PSD – 29,69 la sută (1.673.265 de voturi)
PNL – 25,18 la sută (1.418.961 de voturi)
USR PLUS – 14,75 la sută (831.192 de voturi)
AUR – 8,69 la sută (489.562 de voturi)
UDMR – 5,98 la sută (336.976 de voturi)
PMP – 4,68 la sută (263.688 de voturi)
Pro România – 4,17 la sută (235.209 de voturi)
Senat:
PSD – 30,13 la sută (1.699.842 voturi)
PNL – 25,58 la sută (voturi: 1.443.357)
USR PLUS – 15,24 la sută (voturi: 859.593)
AUR – 8,77 la sută (voturi: 495.037)
UDMR – 6,13 la sută (voturi: 346.112)
PMP – 4,81 la sută (voturi: 271.249)
Pro România – 4,22 la sută (voturi: 238.021)


Olt. Rezultate foarte bune ale PSD Olt. PMP și Pro România sub scorul electoral
Potrivit site-ului AEP, rezultatele provizorii din judeţul Olt includ voturile din toate cele 380 de secţii de votare.
PSD s-a clasat pe primul loc în judeţul Olt, obţinând 58,1% din voturi la Senat şi 57,2% din voturi la Camera Deputaţilor, urmat pe locul al doilea, la mare distanță, de PNL, cu aproape 19,89% din voturi la Senat şi 19,91% din voturi la Camera Deputaţilor, potrivit rezultatelor provizorii de pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente.
Pe locul al treilea în judeţul Olt se clasează candidaţii Alianţei pentru Unirea Românilor, cu 5,81% din voturi la Senat şi 5,63% din voturi la Camera Deputaţilor, scrie Agerpres.
Candidaţii Alianţei USR PLUS au obţinut 5,21% din voturi pentru Senat şi 5,15% din voturi pentru Camera Deputaţilor, fiind pe locul al patrulea în opţiunile alegătorilor.
Pe locul al cincilea în judeţul Olt s-a clasat Pro România, cu 4,75 din voturi la Senat şi 4,9% din voturi la Camera Deputaţilor. PMP a obţinut 2,90% din voturi la Senat şi 2,68% din voturi la Camera Deputaţilor, PPU-SL – 1,01% la Senat şi 1,06% la Camera Deputaţilor, iar celelalte partide au obţinut mai puţin de 1% din voturi.


Din partea PSD Olt, în Parlamentu României au intrat doi senatori, respectiv, Siminica Mirea aflată la cel de-al doile a mandat și Paul Stănescu,aflat la al treile mandat. Acesta din urmă a ținut să adreseze alegătorilor: “Le mulțumesc românilor care ne-au acordat încrederea și au votat PSD! Fiecare vot acordat ieri demonstrează că PSD este partidul care are cele mai bune soluții, dar și profesioniștii care să le aplice pentru a depăși criza sanitară și economică în care se află România!
Felicitări tuturor membrilor, simpatizanților și organizațiilor PSD pentru implicarea și rezultatele obținute! Ați demonstrat, încă o dată, că PSD este cel mai mare și mai puternic partid din România!

Paul Stanescu


În ultimul an, alături de Marcel Ciolacu, mi-am concentrat eforturile pentru a accelera procesul de reconstrucție și modernizare a partidului și, recunosc, nu am mai avut timp suficient pentru a mă implica în activitatea colegilor mei din Olt.
Am vorbit tot mai rar, dar le-am acordat încredere, iar astăzi sunt bucuros să văd că au depășit toate așteptările! De aceea, vă spun – simplu și direct – cum mă știți: felicitări PSD OLT pentru cel mai bun scor la alegerile
parlamentare!
Este meritul vostru exclusiv și, prin rezultatele obținute, ați demonstrat tuturor că ați muncit cu tenacitate și energie. Și, mai ales, că noulPSD este pe mâini bune în județul Olt! “.

Liviu Voiculescu


La rândul său, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, câștigător al primului său mandat de senator în Parlamentul României a ținut să mulțumească celor care l-au votat: ,,Votul de ieri ne arată însă așa cum suntem azi și ăsta este ultimul lucru pe care aș vrea să-l comentez. Ceea ce vreau însă este să mulțumesc tuturor celor care au văzut în noi o soluție, o salvare, o rezolvare, o speranță… Celor care au înțeles că am pus românii și România mai presus de speranțele electorale. Celor care au muncit alături de noi, care ne-au înțeles strădania, care au dus mesajul nostru mai departe și l-au făcut înțeles și pentru alții. Și, cel mai important, mulțumesc celor care au votat și mai ales celor care Ne-au votat. Votul lor ne dă încredere, ne responsabilizează și ne motivează să mergem mai departe și să purtăm bătăliile pentru România cu aceeași îndârjire.
Ieri am candidat pentru un loc în Parlamentul României. Astăzi, votul care mi-a fost acordat mă îndeamnă să-mi încep deja agenda de lucru. Este o provocare și știu că nu va fi ușor. Însă am voință, motivație și dedicare. Mai presus de orice, am un angajament de respectat față de olteni și suficientă ambiție cât să fac orice pentru a mi-l duce la îndeplinire cu onorabilitate.
Vă mulțumesc și vă asigur că mandatul de senator PNL va fi la înălțimea așteptărilor celor care mi l-au oferit prin votul acordat! ”.


Argeș. PSD câștigător detașat în fața tuturor formațiunilor politice din Argeș
Conform numărătorii paralele a celor de la PSD în Argeş, după ce au fost numărate 73,26% dintre voturi (382 de secţii din 522), la Camera Deputaţilor PSD are 43%, secondat fiind de PNL-18,2%, USR-PLUS-15,5%, AUR-6,9% şi Pro România-5,1%.
La Senat, după numărătoarea a 70,1% dintre voturi (366 secţii din 522), PSD a obţinut tot 43%, la mare distanţă de PNL-18,7%, USR-PLUS-15,7%, AUR-7,7% şi Pro România-5,2%. Şi la Piteşti, după numărătoarea tuturor voturilor, PSD a câştigat la scor.
Rezultatele obținute la alegerile parlamentare din Piteşti:
Camera Deputaţilor: PSD-36,4%, USR-PLUS-23,8%, PNL-18,8%, AUR-5,8% şi Pro România-5%. Şi la Senat, rezultatele finale pe Piteşti arată o victoria clară a social-democraţilor: PSD-36,3%, USR-PLUS-23,6%, PNL-19,5%, AUR-6,4% şi Pro România-5%.

Cristian Gentea, primar Pitești


Cristian Gentea, primarul Piteștiului a ținut să mulțumească tururor alegătorilor pentru încrederea acordată partidului din care face parte: ,, Partidul Social Democrat a câștigat detașat în Pitești și în Argeș! Sunt bucuros și rezervat în același timp!
Votul dumneavoastră, dragi piteșteni și argeșeni, este pentru PSD, dincolo de o confirmare, o delegare plină de responsabilități în cele mai dificile vremuri pe care le-au traversat generațiile noastre!
Sunt bucuros pentru că avem o confirmare a maturizării electoratului, atent la reconfigurarea politică și mai ales morală! Sunt rezervat pentru că știu ce datorie uriașă avem față de cei care ne-au dat votul, față de România!
Sunt însă și încrezător pentru că Piteștiul și Argeșul au trimis în Parlament, nu politicieni ci profesioniști în multe sectoare de activitate!
Este un start bun! Vom începe proiecte noi, le vom relua pe cele amânate și, foarte important, vom reclădi solidaritatea românilor pe borne fundamentale: respect pentru valoare, tradiție, grijă pentru vârstnici și oportunități pentru tineri! Mulțumesc pentru încrederea acordată!”


Vâlcea. PSD a câștigat cu zece procente în fața PNL
PSD a obținut un scor zdrobitor în Vâlcea, la alegerile parlamentare, având peste 10 procente peste PNL. Potrivit rezultatelor finale și a redistribuirilor PSD va avea la Senat pe Bogdan Matei, aflat la al doilea mandat.
Tot la al doilea mandat, se vor afla și social democrații Ovidiu Popa, Dana Oteșanu și Eugen Neață, care vor reprezenta Vâlcea la Camera Deputaților. Față de 2016, PSD pierde un deputat.

Deputat Ovidiu Popa


Deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a obținut cel de-al patrulea mandat, iar avocatul Laurențiu Cazan, a obținut primul mandat în Camera Deputaților.
De asemenea, președintele PNL Rm Vâlcea, Claudia Banu, a obținut primul mandat de senator.
Inginerul Marin Lazăr, a obținut primul mandat de deputat din partea USR Vâlcea, formațiune politică care are pentru prima dată un parlamentar din acest județ.
Iată care sunt rezultatele obținute în acest județ, potrivit AEP:
La Senat, PSD câștigat județul Vâlcea cu 42. 236 voturi, adică 39,6%, Locul 2 a revenit PNL cu 29.607 voturi, adică 27,7%. Pe locul 3 s-a clasat USR cu 9.639 de voturi, adică 9% din voturi. AUR ocupă poziția numărul 4 cu 9026 voturi exprimate, adică 8,5%. PMP se află pe a -a poziție cu 4.950 de voturi, adică 4,6%. Pro România a primit 3.998 de voturi, adică 3,7% iar PER a obținut .2.288 voturi, adică 2,1 %.
La Camera Deputaților, prima poziție a revenit tot PSD cu un total de 41.534 de voturi, adică 39,2%. Locul 2 este al liberalilor care au strâns 28.988 de voturi, adică 27,23%. USR este al treilea partid cu 9.709 voturi, adică 9,12%, AUR e pe poziția a 4, cu 8.663 de voturi, adică 8,14%. PMP a obținut 5.411 votur, adică 5,1%. Pro România a strâns 3.945 voturi, adică 3,7%. PER a reușit să ia 2.064 de voturi, adică 1,9%.

Aladin Georgescu


Mehedinți. Scor zbdrobitor al PSD față de PNL
Potrivit președintelul PSD Mehedinți, Aladin Georgescu a declarat că este foarte mulțumit de rezultatele obținute și a mulțumit tuturor alegătorilor care au ales candidații social-democrați: ,,Alegerile Parlamentare au dovedit încă o dată acest lucru, în ciuda tuturor încercărilor disperate ale PNL de a influența votul de duminică al mehedințenilor prin acțiuni mizerabile și chiar penale! 25 000 de oameni au fost presați să voteze în altă localitate decât cea de domiciliu. Li s-au oferit bani și au fost amenințați că și-ar putea pierde locurile de muncă dacă nu aleg PNL. Voturile de pe listele suplimentare confirmă aceste fapte! Noi ne-am bazat pe votul curat și am câștigat!
N-au putut ei fura cât am putut noi vota, dragi mehedințeni!
Pentru încrederea pe care ați acordat-o încă o dată echipei PSD, vă mulțumesc și mă înclin în fața dumneavoastră! Ne onorează și ne responsabilizează scorul de 41% obținut, cu 6 procente peste principalul contracandidat – PNL!
Vă asigur că vom continua proiectele pe care le-am început și vom dezvolta împreună județul Mehedinți! Le mulțumesc colegilor din cadrul PSD Mehedinți pentru munca depusă, le mulțumesc domnilor primari, consilieri județeni și consilieri locali!”


Alegerile parlamentare din unele localități cu primari liberali, s-au dovedit a fi tot în avantajul PSD, iar în reședința județului Mehedinți, această formațiune politică a fost net superioară tuturor.
,,Le mulțumesc tuturor severinenilor pentru curajul și responsabilitatea de care au dat dovadă în aceste vremuri dificile și s-au prezentat la vot.
Rezultatele obținute în Severin ne onorează și responsabilizează în același timp și reprezintă o fundație solidă pe care putem clădi în următorii patru ani.
Vă mulțumesc că ați crezut în schimbare, în viitor și în siguranța unui trai mai bun și ați ales să susțineți candidații P.S.D. la Alegerile Parlamentare!”
, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu, prezentând și lista cu procentele obținute de principalele partide politice:
𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭aț𝐢𝐥𝐨𝐫: P.S.D. – 43,3%, P.N.L. – 27,2%, U.S.R. PLUS – 8,0%, P.M.P. – 6,4%, A.U.R. – 5,3%, PRO ROMÂNIA – 4,5%
𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭: P.S.D. – 43,5%, P.N.L. – 26,7%, U.S.R. PLUS – 8,6%, P.M.P. – 6,9%,
A.U.R. – 5,6%, PRO ROMÂNIA – 4,4%.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s