Olt. Dan Stana. Sper ca spitalele să nu revină în subordinea Ministerului Sănătății!

****Olt. Dan Stana. Sper ca spitalele să nu revină în subordinea Ministerului Sănătății!***
De mai bine de o lună, manager interimaral SJU Slatina este Dan Stana, perioadă în care a reușit să continue investițiile predecesorului său, Cătălin Rotea, investiții foarte necesare în această perioadă foarte complicată din cauza pandemiei cu Covid 19.
Actualul manager, Dan Stana a lucrat în cadrul SJU Slatina în funcția de șef al Direcției de Resurse Umane din cadrul acestei unități spitalicești timp de doi ani, perioadă în care a cunoscut foarte bine problemele spitalului.
Acesta ne-a declarat ,într-un interviu pentru VGtv Regional că poate ține situația sub control atâta timp cât spitalele vor rămâne în subordinea Consiliilor Județene și nu vor reveni în subordinea directă a Ministerului Sănătății.


Stana spune că are o colaborare foarte bună cu conducerea CJ Olt, în subordinea căruia se află unitatea medicală, dat fiind numeroasele investiții primite de aici. ,,Oricâte probleme ar fi de ordin financiar, de achiziția a unor materiale sanitare sau medicamente, dau o fugă până la domnul președinte Marius Oprescu și rezolvăm, pentru că și dumnealui își dorește să investească mai mult în sănătate decât în alte domenii!” a spus managerul interimar, Dan Stana.


Cea mai mare bucurie a lui Stana este faptul că a putut achiziționa cu ajutorul CJ Olt, o instalație de oxigen pentru pacienții confirmați cu noul coronavirus. ,,Am finalizat instalaţia de oxigen la Boli Infecţioase, am făcut o extindere la stocatorul de oxigen şi acum avem 50 de prize noi. La Infecţioase sunt internaţi suspecţii de COVID-19. Până acum câteva săptămâni, cam 20% dintre aceşti pacienţi aveau nevoie de oxigen, însă, în ultima vreme, procentul a crescut foarte mult, la aproape 80%, pentru că stau foarte mult acasă, până să se prezinte la spital, deşi au simptome de COVID, probleme respiratorii”, ne-a declarat acesta într-un interviu pentru VGtv Regional.


Așadar, reabilitarea exterioară a corpului central al SJU este aproape pe final. Dealtfel, investițiile din ultimul timp sunt destul de consistente si importante, amintind doar achiziționarea celor cinci containere pentru trierea pacienților, containere ce au înlocuit corturile improprii pentru sezonul rece.
Într-un interviu acordat VGtv Regional, Dan Stana a declarat: ,,Acum avem în derulare contractul privind anveloparea SJU Slatina și cred că se vede cu ochiul liber că fața spitallui se schimbă. Sunt foarte mulți cârcotași care spun că nnu era necesar acest lucru, însă trebuie să se știe că este o investiție prin grija CJ Olt. Mai avem semnat un contract cu Compania Națională de Investiții pentru reabilitarea totală a corpului central de la schimbarea lifturilor până la schimbarea instalațiilor termice, electrice și sanitare dar și reabilitarea pereților interiori. Acest contract l-am temporizat puțin până în luna martie, iar acum suntem în faza de luare a aprobărilor de la Mediu, DSP, de la primăria munic. Slatina, pentru eliberarea autorizației sanitare. Noi am avut o autorizație de construcție, dar prin amânare, unele dintre aviza au expirat, așa că noi trebuie să reluăm în continuare procedura de autorizare pe care o vom opține în maxim două săptămâni. După acea, vom lua decizia când să ne apucăm de treabă. Trebuie discutat și cu președintele CJ Olt, Marius Oprescu, deoarece eu cred că trebuie să începem lucru în această perioadă, având în vedere că gradul de ocupare a paturilor este limitat datorită pandemiei și discomfortul creat pacienților va fi mai mic. ” a declarat Stana.

Containere medicale

Mai multe amănunte la VGtv Regional, Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș, http://www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s