Editorial. Alegerile parlamentare- o palmă dată politicienilor de azi!

***Editorial. Alegerile parlamentare- o palmă dată politicienilor de azi!***

Privesc în viitor cu frica incertitudinilor pre­zentului şi mă tem că nu este exclus ca „civilizația” să ne ducă către o vreme când vom fi cusuți într-un loc şi catapultați direct în marea prăpastie a existenţei.
Practic a devenit un fel de regulă în România vremurilor noastre ca tot mai mulți oameni să fie nepăsători faţă de judecata lor şi îndărătnici când trebuie să lupte aici pentru drepturi şi libertăți cu statul român, știut fiind faptul că sufletul nu e călător, omul înțelept stă acasă.
Sigur, e greu să mai crezi într-un sistem eficient de luptă împotriva regimului politic actual, poate singura cale de a ob­ține o reformă generală este să-i pensionezi pe toți ipocriții, fie ei şi onești dar care înşeală şi umilesc mereu masele de oameni săraci şi le sporesc paleta cu absurditățile vieții fiindcă știu bine că vor fi mereu învinși şi că au mai multă inimă şi omenie decât ceilalți.
Asta ne explică realitatea care ne arată că în timp ce politicienii se îmbogățesc tot mai mult de la an la an, în spitalele din ţară mor sute şi sute de oameni răpuși de boli cronice, de sărăcie şi de deznădejde. Ceea ce nu înțeleg asemenea oameni astăzi, e că în scurtă vreme, generația actuală de politicieni lacomi va avea imaginea unui vast cimitir, unde pe cele mai multe morminte nu se mai pot citi numele șterse de acești vulturi care ataca prada mai prost ca un gâscan.
Trebuie să apară şi oameni mari a căror măsură este capacitatea lor de sacrificiu şi sper că cei care au urechi de auzit să nu şi le astupe cu vată.
Dacă România mai așteaptă ca fiecare om să-şi facă datoria, atunci România este cea mai optimistă ţară de pe faţa pământului şi se va trezi veșnic dezamăgită.
Astăzi mulți trăiesc şi pier din spaimă în timp ce alții trăiesc din încredere. Ce poate fi mai rău decât acum, când se viciază nevoia de educație, cultul manierei şi se plătește bine lumea pentru ca niște ființe înfiate în politica dâmbovițeană, incapabili sa gândească istoric, să paraziteze statutul prin gândirea lor reziduală
Criza ne-a ajutat să atingem mai devreme limi­tele suportabilității. Îi vedem cum fură, îi vedem plimbați pe unii cu cătușe, pentru ca în final să ne întâlnim cu toții liberi în piață – ei păziți de SPP, noi alergând să ne achităm datoriile, amenzile. Ultima prostie ar fi să acuzăm presa că i-a dezgropat pe Ceaușești. Ei au fost aduși la viața de către cei care le-au luat locul, de foștii lor colaboratori care nu au știut să se oprească și să își pună piedică apucăturilor în 30 de ani de desfrâu în libertate. Ei au distrus și ultima bucățică din ceea ce reușisem să construim înainte de ’89, așa bun sau prost cum era, și au uitat să mai pună ceva în loc. A rămas în urmă doar haos, dispariția unei minime autorități a instituțiilor sta­tului și o gașcă de incom­petenți cu apucături de bișnițari.
Luați cea mai recentă cruzime – 2000 de suflete nevinovate împinse la sclavie pentru câțiva bănuți. Și, acum, ce facem? Cine-i de vină, cine va răspunde pentru că poporul a ajuns să își plângă torționarul și călăul?
În țara unde nimic nu se termină niciodată, unde singurii vinovați sunt cei mai săraci, guvernanții par să fi învățat lecția istoriei. Își conduc poporul perfect sub jugul circului mai departe în sărăcie.
GHEORGHE DUDUIALĂ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s