Olt. Prefectul ia măsuri privind starea drumurilor distruse de construcția DE

Florin Homorean, prefectul județului Olt, a luat în considerare f starea drumurilor din preajma Drumului Exprex Craiva – Slatina- Pitești, semnalate de senatorul Siminica Mirea și a convocat la sediul prefecturii, atât constructorul cât și reprezentanții Drumurilor Naționale, pentru a găsi o soluție în acest sens.

,,Astăzi, așa cum am prezentat în cursul zilei de ieri, am avut o întâlnire cu reprezentanții asocierii de firme care execută lucrările pe Tronsonul II al drumului expres Craiova-Pitești, reprezentanți ai Secției Drumuri Naționale Slatina și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Olt, având ca temă analizarea situației existente la intersecția Drumului Județean 546 cu șantierul drumului expres (zona industrială a municipiului Slatina spre comuna Brebeni). ” a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Florin Homorean a ținut să informeze conducătorii auto care circulă pe tronsoanele de trum afectate, că se va face tot ce este posibil pentru remedierea acestora.

,,Din cauza fenomenelor hidrometeorologice care s-au manifestat în ultima perioadă, varianta ocolitoare a șantierului a fost afectată, traficul rutier în zonă desfășurându-se în condiții foarte grele. Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții pentru ca traficul să se desfășoare în condiții de siguranță pentru cetățeni în acest segment de drum. Pentru limitarea acestor efecte constructorul a dispus, ca măsură provizorie, până în momentul în care condițiile meteorologice vor permite refacerea părții carosabile, continuarea intervenției periodice cu un utilaj pentru nivelarea părții carosabile (autogreder).”, a mai adăugat Homorean.

Aceasta a mai precizat că, în perioada imediat următoare se vor pune în aplicare măsuri privind monitorizarea permanentă de către constructor a zonei respective și se va interveni periodic cu un utilaj pentru remedierea provizorie a suprafeței carosabile fără afectarea corpului drumului, iar refacerea corpului drumului afectat se va face imediat ce condițiile hidrometeorologice vor permite, prin aport de material (amestec optimal).

Gorgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s