Olt. Siguranța în trafic importantă pentru Senatorul Siminica Mirea

***Olt. Siguranța în trafic importantă pentru Senatorul Siminica Mirea***
Sunt cunoscute proiectle legislative propuse și aprobate în parlament de către senatorul de Olt, Siminica Mirea care se referă la siguranța în trafic. Grație măsurilor luate, numărul accidentelor rutiere în zone cu risc crescut de accidente au fost reduse considerabil. Senatoarei de Olt se datorează separatoarele de drum, bariereleor cu avertizare luminoasă și trecerile la nivel cu calea ferată.
Senatorul Siminica Mirea a depus, luni, 01.02.2021, odată cu începerea sesiunii ordinare a Senatului, în cadrul Plenului câte o întrebare pentru ministrului Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă, şi ministrul Afacerilor Interne – Lucian Nicolae Bode, referitoare la siguranţa în trafic, privind structurile efectuate pentru a permite scurgerile minore de apă sau constituite în vederea asigurării căilor de acces spre proprietăți aflate în vecinătatea drumului public, definite conform terminologiei, drept timpane.
Parlamentarul oltea a adus în discuție un eveniment tragic, petrecut în județul Olt, pe DE 574 (DN 65) – zona Negreni, Scornicești, unde în urma unui impact violent cu o astfel de construcție, timpan al unui podeț de acces, un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața în luna decembrie a anului 2020. Din păcate, accidentul invocat este unul din multe altele asemănătoare, cu același tip de consecințe.
,,Consider că o intervenție imediată, privind efectuarea unei protecții longitudinale, din structură metalică, conform practicii din țările europene, poate limita numărul de accidente cu consecințe grave și deosebit de grave, dar în același timp asigură și protecția riveranilor aflați în spațiul de folosință dintre limita proprietății și drumul public. O astfel de intervenţie este de bun augur.
Așadar, îl rog pe ministrul Transporturilor să intervină cât mai urgent!
În altă ordine de idei, dat fiind faptul că orice intervenție asupra unui drum public se efectuează cu acordul instituțiilor din structura Ministerului de Interne, cea de-a doua întrebare este adresată domnului Lucian Bode. Este necesar ca aceste construcții să fie neutralizate prin amplasarea protecțiilor la care fac referire. Sper ca domnul ministru să fie de acord cu aceste intervenţii la infrastructură, care vor salva vieţi.”, a precizat, Siminica Mirea, senator PSD Olt.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s