Argeș. S-a reluat distribuția de lapte, corn și mere în școlile argeșene

***Argeș. S-a reluat distribuția de lapte, corn și mere în școlile argeșene***

Potrivit unui comunicat de presă emis de CJ Argeș, la începutul acestei săptămâni, elevii au revenit la cursuri în clase, potrivit deciziei autorităților centrale. Odată cu întoarcerea elevilor la școală, s-a reluat și distribuția merelor, a produselor lactate și de panificație în unitățile de învățământ, conform „Programului pentru școli al României”, finanțat din fonduri europene și de la bugetul de stat.

,,În calitate de coordonator local al programului, Consiliul Județean Argeș face apel către unitățile de învățământ din județ să fie pregătite pentru a asigura o cât mai bună organizare, precum și condiții optime de igienă privind primirea, depozitarea și distribuția produselor către elevii și preșcolarii beneficiari. Menționăm că produsele vor fi livrate conform scenariilor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș.”, precizează oficialii argeșeni.

Programul pentru școli al României prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele de stat și particulare și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, de fructe și legume proaspete, produse lactate și produse de panificație, în limita unei valori zilnice, pentru fiecare preșcolar/elev prezent la cursuri.

Aceiași sursă mai arată că în județul Argeș, nu mai puțin de 56.320 de elevi și preșcolari, din 422 de unități de învățământ, beneficiază de produsele distribuite în cadrul acestui program, menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să ducă la creșterea consumului de produse locale în rândul copiilor.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s