Olt. Dep. Marius Iancu spune ,,Nu importurilor!” agroalimentare

***Olt. Dep. Marius Iancu spune ,,Nu importurilor!” agroalimentare***
Bugetul de auteritate, care și așa se lasă așteptat, dă mari bătăi de cap nu numai autorităților locale dar și fermierilor. În sprijinul fermierilor, parlamentarii PSD cer guvernanților să se găsească soluții pentru a nu mai fi importate tot felul de produse agricole și în același timp să continue programele de finanțare deja consacrate precum ,, Tomata”, ,Usturoiul” sau ,,Oaia lui Daea”.
Aceștia au dat și soluții recomandând Guvernului Cîțu programul inițiat de social- democrați sub denumirea de ,,Fabricat în România”.

Acest program cuprinde scheme de ajutor stat pentru companiile care produc în țară, scheme de ajutor de stat pentru IMM-uri și programe pentru susținerea fermierilor, relansarea programelor Start Up Nation și Start Up Expert Export prin Fondul Strategic de Investiții și prin Fondul de Industrializare de Bază. ,,Fermierii nu au uitat, românii nu au uitat de Programele „Tomata” sau „Usturoiul sau de „Oaia lui Daea.” a a precizat într-o postare pe pagina sa de socializare deputatul de Olt, Marius Iancu.
De asemenea, Marius Iancu, a mai precizat că dacă în 2017 și în 2018, România a avut recorduri istorice la culturile de cereale și a redevenit Granarul Europei, acum suntem ,,Marele Importator al Europei”.


Acesta a mai punctat faptul că mai mult de jumătate din creșterea deficitului comercial provine din comerțul cu produse agroalimentare, iar importurile de mâncare ale României au crescut cu 34% în 2020, față de 2019, în timp ce prețurile au crescut exagerat de mult spre nemulțumirea românilor.
,,Făina a crescut cu 7,4%, uleiul cu 7,5%, fructele și legumele cu 7%, pâinea cu 4,2%, iar brânza cu 6%.
Coșul de consum a ajuns la 196 lei în 2020, față de 163 lei cât era în 2019, atunci când veniturile românilor creșteau periodic.
Și cu toate acestea, Guvernul PNL-USR a tăiat toate programele pentru sprijinirea agriculturii și a producției de bunuri și produse românești.
A fost un început bun și avem șansa să îl continuăm, pentru că nouă, tuturor ne pasă de țara aceasta, ne place să mâncăm românește și iubim tot ce e românesc și ne amintește de copilăria sau tinerețea noastră.”
, a conchis parlamentarul oltean, Marius Iancu.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s