Olt. Sâmburești, o localitate care se modernizează în fiecare zi

Ansamblul Sâmburelu

***Olt. Sâmburești, o localitate care se modernizează în fiecare zi***
Localitatea Sâmburești din nordul județului Olt este foarte cunoscută datorită celebrului vin care îi poartă numele, însă și mai cunoscută a devenit decând la conducerea primăriei se află încă din 2012, Iulian Preda, un om cu viziune pentru dezvoltarea comunei, dedicat consătenilor săi, celor care l-au ales pentru al treilea mandat ca primar.
Primarul Sâmbureștiului, Iulian Preda și-a luat rolul de edil în serios, aducând în localitate, în cele două mandate, până în 2020, peste 800 de miliarde de lei vechi, investiții foarte necesare localității – drumuri, poduri, punți pietonale, consolidări versanți, apă și canalizare, reabilitare școli și grădinițe, etc., implementate, realizate sau în curs de realizare pe fonduri locale, guvernamentale si europene.
S-a implicat personal în actele de cultură, în tradiții și obiceiuri, a creat un ansamblu popular cu elevii din școlile localității, numit sugestiv Ansamblul ,,Sâmburelu”, cunoscut și apreciat de toți iubitorii de folclor autentic și, cu care a câștigat numeroase premii la festivalurile din județ și din țară.

Conștient fiind de depopularea satelor din localitățile rurale ale Oltului, mai ales din nordul județului, Iulian Preda, a căutat să asigure toate condițiile unui trai decent pentru păstrarea tinerelor familii în localitate. Și spre bucuria sa, numărul locuitorilor a crescut considerabil. Drept recompensă, primarul a construit, anul trecut, pe fonduri UE o piscină publică, singura de acest gen din județ, care va fi dată în folosință, anul acesta, imediat ce timpul de plajă și baie o va permite.
De curând, primarul Iulian Preda a anunțat că la Școala Gimnazială și Grădinița cu Program Normal Sâmburești se vor monta sisteme de detecție la incendiu, în vederea îndeplinirii condițiilor legale necesare obținerii autorizației de funcționare ISU.

,,Investim, în continuare, foarte mulți bani în învățământ, așa cum am făcut-o și în anii precedenți.
Vom începe foarte curând construirea unor obiective de infrastructură rutieră în satul Ionicești, obiective absolut necesare, acolo unde am avut mari probleme, dar vă vom anunța exact despre ce este vorba la momentul oportun. În altă ordine de idei, ne cerem scuze pentru starea dezastruoasă a 1,5 km din DJ 678 G Ionicești – Ciomăgești. Am tot intervenit prin lucrări de pietruire și reprofilare cu autogrederul, dar acestea sunt inutile după prima ploaie. Avem promisiunea conducerii Consiliul Județean Olt că în acest an va fi asfaltat în totalitate.”
a ținut să precizeze edilul din Sâmburești, adăugând că mai are în vedere și alte obiective în curs de licitație sau începerea unor lucrări.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s