Editorial. Ciudata toleranță a românilor pentru călăii lor!

***Editorial. Ciudata toleranță a românilor pentru călăii lor!***
Noul tip de politician ca să poată acum, trebuie să știe cum poate deveni un falsificator celebru, o lichea și cum să desfigureze ordinea firească.
După ce am văzut un interviu dat în 2002 de către un torționar criminal, deduc că trăim în eroare și într-o evoluție aparentă care se compune din eroi. Declarațiile acelei bestii mi-au umplut sufletul de durere după ce am auzit cu câtă “mândrie omenească” spunea că pâna în 1953 au fost lichidați cu bestialitate toți intelectualii din România, filfizonii, cum îi numea fiara roșie, pentru “păcatul” de a fi absolvit studii superioare în țară sau în afară. Mai grav mi se pare gestul noului regim proaspăt instalat după 1990 de a răsplăti osteneala acestor hiene, acordându-le pensii incredibil de mari, fabuloase în raport cu veniturile oamenilor de rând.
Chinurile la care au fost supuși oamenii, au fost de domeniul inimaginabilului. Nimeni n-a scăpat, declara bestia, pentru că aveau în plan să suportăm un număr cât mai mare de “căpățâni” pe noapte. Se știe că astăzi mai există printe noi asemenea bestii nederanjate sau protejate de nu știu cine pentru a ne arăta poate că reîntruparea lor este încă necesară pentru a parcurge un anumit număăr de existențe ca să convingă pe deplin ca dreptul la viață este decis de călăii acestui neam.
În credința populară românul a prefigurat un destin special acestor spirite întunecate care se luptă pentru a distruge valoarea spirituală a omului. Pe de o parte avem blestemul care emite adevarate programe de supliciu împotriva valorilor umane și a harului divin și avem și o ciudată toleranță din partea opiniei publice.
De ce suntem urîți, prigoniți și tratați ca dușmani ai intelectualității? Se va mai putea oare repara ,,experimentul Pitești”? Avem si o explicatie din partea unui celebru politician de la varful puterii actuale: “facem ceea ce vedeți pentru ca putem si stim ce facem…” Acest om pare a fi inspirat parcă din lecția marilor dictatori și tirani cruzi care au bântuit istoria lumii timp de secole sau milenii. Începutul de mileniu pare să pregătească o noua încercare de atac împotriva credinței. Credincioși sau nu, aflați în culmea deznădejdii, se vor lepăda de credință și vor accepta tot ce e putred. Decadența politicului dublată de morală de joasă speță va prezenta tot mai clar descompușii din societate și lene mintală cultivată de cacofonia democratică în care așa zisa libertate rămane o vorba goală.
Gheorghe Duduială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s