Institutul Revoluției Române înființat de Iliescu, va fi deființat!

Senatorul liberal Liviu Voiculescu a anunțat că Institutul Revoluției Române, înființat de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, va fi desființat Institul Revoluției Române, un departament care mai mult au pus piedici cercetărilor despre ceea ce s-a îmntâmplat cu adevărat cu morții și răniții Revoluției Române. Senatul a votat desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu, în urmă cu două zile . Decizia a fost adoptată cu 80 de voturi „pentru”, 54 „împotrivă” și 0 abțineri. Din conducerea institutului mai făceau parte Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.

,, Am votat în calitate de senator pentru desființarea Institutului Revoluției Române, condus de Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu

Revoluția din decembrie 1989 nu are nevoie de un institut care să “interpreteze” faptele acelor vremuri în favoarea lui Ion Iliescu și a tovarășilor săi. Românii au nevoie de un verdict al Justiției și de finalizarea în instanță a Dosarului Revoluției, în care Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu, membri “pe viață” în conducerea acestui institut, plătiți din impozitele copiilor și nepoților celor morți sau răniți la Revoluție, sunt puși sub acuzare pentru crime împotriva umanității.” a tinut să precizeze parlamentarul oltean.

Liviu Voiculescu mai spune că Legea îl obligă pe Gelu Voican Voiculescu să predea patrimoniul și toate documentele și mărturiile despre crimele de la Revoluția din 1989, cercetătorilor crimelor comunismului de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, aflat în subordinea Guvernului şi în coordonarea prim-ministrului Florin Cîţu.

Raluca Turcan, citată de Digi 24 a declarat la rândul său, printre altele : ,,Peste 70 la sută din sumele alocate pe 2019 s-au dus exclusiv pe cheltuieli de personal. Eu îi rog pe colegii din Senat să înțeleagă că acest institut nu și-a atins obiectivul și a fost o bătaie de joc întreaga activitate cu privire la ce s-a întâmplat la Revoluție.

În susținerea acestui demers, un senator USR a declarat : ,,Institutul nu e o simplă sinecură politică, o instituție care toacă bani publici. Avem de-a face cu o fraudă financiară, precum şi cu o ticăloşie morală. Institutul, condus de inculpatul Ion Iliescu şi de Gelu Voican Voiculescu, ambii trimişi în judecată în Dosarul Revoluţiei din 1989 pentru infracţiuni contra umanităţii, a fost un institut de mistificare a adevărului despre Revoluţie.

Potrivit Bursa.ro, Gel Voican Voiculescu, care este directorul general al acestui institut are un salariu brut de 16.640 de lei plus o pensie de 1920 lei ( verificată în 2016!).

Cum în momentul înființării IRRD președintele României era Ion Iliescu acesta a numit, prin Decretul 1151 din 14 decembrie 2004[3] toți membrii Colegiului Național, format din 25 de persoane, și anume: Petrică Balint, Sergiu Chiriacescu, Emilian Vasile Cutean, Iosif Dan, Emil Dumitrescu, Lorin Fortuna, Cazimir Ionescu, Claudiu Iordache, Eugenia Iorga, Mihai Ispas, Dumitru Mazilu, Alexandru Mironov, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Pastor, Romeo Raicu, Petre Roman, Adrian Sanda, Ioan Savu, Răzvan Theodorescu, Dan Toader, Doru Țigău, Viorel Vișan, Valentin Voicilă, Emil Vlădesan, Gelu Voican Voiculescu.

Legea nu prevede vreun termen pentru mandatul Colegiului Național, aceștia fiind numiți pe viață.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s