Mehedinți. Propuneri pentru facilitarea procesului de accesări fonduri UE

***Mehedinți. Propuneri pentru facilitarea procesului de accesări fonduri UE***
Președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu a făcutr cunoscut faptul că după întâlnire cu președinți ai Consiliilor Județene din țară, la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, au participat la dezbaterea publică organizată pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență.
În cadrul consultărilor, fiecare dintre cei prezenți au venit cu propriile propuneri, majoritatea strânse din experiența pe care o avem în implementarea proiectelor cu fonduri europene. Propunerile au fost constructive și le-am adus în atenția reprezentanților Ministerului, în speranța că ele vor fi discutate cu Comisia Europeană pentru o abordare a PNRR în interesul creșterii gradului de accesare de către administrațiile județene.


,,Personal, am propus ca Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă de recuperare din fonduri europene, a investițiilor făcute din bugetele locale în diverse domenii, cum ar fi sănătatea. O astfel de componentă a avut Programul Operațional Regional, iar noi, la Consiliul Județean Mehedinți am accesat-o în anul 2018.
Pe de altă parte, am solicitat ca proiectul de modificare și completare a Ordonanței 155 să fie transmis spre consultare, Uniunii Național de Consiliilor Județene din România, astfel încât, modificările să fie în sensul de a corecta actualele proceduri, multe dintre ele greoaie.”, a ținut să precizeze Aladin Georgescu.
Tot el a mai adăugat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență adoptat în contextul crizei COVID-19.
Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s