Olt. Dosarul ,, Tomata„ pe masa procurorilor olteni


***Olt. Dosarul ,, Tomata„ pe masa procurorilor olteni***
Mai mulți legumicultori din pe raza localităților Pleșoiu, Rusănești, Tia Mare, Grădinari și Strejești au intrat în vizorul procurorilor DNA, după ce s-a constata că obținuseră ilegal subvenții în cadrul Programului ,,Tomata”.
Astfel că, în urma unui control derulat de Curtea de Conturi Olt, în primăvara anului trecut, la Direcția Agricolă Județeană Olt s-a descoperit că 47 de fermieri olteni au primit de două ori ajutorul de minimis în cadrul Programului ,,Tomata”. Practic, legumicultorii s-au trezit cu câte 6.000 de euro în cont, în loc de 3.000 de euro cât li se cuvenea. Toți banii ar fi ajuns în mod greșit în conturile fermierilor olteni, însă problema a fost remediată, iar aceștia au dat banii înapoi.


Cercetările DNA au demarat imediat după acest rezultat, la începutul anului trecut și, se pare, este destul de complicat devreme ce nici acum nu s-a finalizat. Corpul de control al ministrului Agricultorii a descoperit nu mai puțin de 417 dosare cu probleme la DAJ Olt, prejudiciul fiind foarte mare.
Acum procurorii DNA au solicitat mai multor angajați ai DAJ Olt probe de scris, în speranța că vor identifica persoanele care au semnat unele documente din dosarele pentru care s-a plătit ilegal subvenția la roșii de 3.000 de euro.
Totul a pornit anul trecut în februarie, când inginerul Stancu Drigă, cel care era desemnat să verifice dosarele fermierilor din zona Tia Mare, nu și-ar fi recunoscut semnătura din mai multe înscrisuri.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s