Olt. Revendicări salariale ale sindicatului polițiștilor, și la Prefectura Olt

***Olt. Revedicări salariale ale sindicatului polițiștilor, și la Prefectura Olt***

Polițiști din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, au sosit la Slatina, în fața Prefecturii Olt, pentru a-și arăta nemulțumirea față de salariile pe care le primesc, salarii care nu au mai fost modificate din 2009. Potrivit lui Cristel Ioțu, liderul de sindicat al polițiștilor din Olt și vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, caravana de protestatari a pornit ieri din fața Prefecturii Timiș, au trecut pentru a protesta la Drobeta Turnu Severin, la prefectura Mehedinți iar azi dimineață au pichetat prefectura Dolj, după care au ajuns la Slatina, urmând ca mâine să ajungă la prefectura Argeș și în mai multe locații din București.

,, Au venit colegi polițiști din toată țara, este o caravană cu coleg veniți tocmai din Satu Mare, Maramureș, Constanța, Neamț, Timiș… Noi avem o listă de revendicări pe care am pus-o la dispoziția Guvernului încă din decembrie 2020, împreună cu Cartel Alfa, generată de faptul că în campania electorală s-a promis faptul că se va respecta legea, adică se va majora salariul minim pe economie, se va respecta Legea 153/ 2017 pentru salarizarea la nivel unitar în domeniul bugetar. Bineînțeles că această situați cu ceea ce înseamnă unitar nu a fost respectată, pentră că noi polițiștii, suntem încă plătiți la nivelul anului 2009. Situația este foarte gravă! Noi ne sptrigăm disperarea pentru că, așa cum am văzut în ultima perioadă, încă de anul trecut polițiștii au fost în prima linie cu medicii. Dar, am avut acea situație, anormală din punctul nostru de vedere că prefecturile și-au acordat un spor de covid de 30%, în timp ce polițiștii sunt plătiți la nivelul anului 2009, cu toate că din 2017 există o lege, care nu a fost respectată până în prezent. Frustrările s-au acumulat, noi suntem la capătul răbdărilor iar cetățenii trebuie să înțeleagă că dacă subfinanțăm Poliția sau Ministerul Apărării Naționale, subfinanțăm siguranța cetățeanului. ”

Întrebat fiind de ce nu făcut nimic în acest sens pentru a li se majora salarile de aproape 12 ani, Ioțu a spus: ,, Noi polițiștii am fost aceia care în urmă cu 12 ani am tonul protestelor la Cotroceni când au venit în întâmpinarea măsurilor de auteritate, eram 12.000 de polițiști în stradă alături de celelalte categorii sociale, inclusiv cei care erau ținuți la salariul minim pe economie, de 600 lei. Iată că între timp am ajuns la un salariu minim de 2.230 lei. Nu reflectă realitatea din teren, pentru că s-a făcut acea trecere perversă a contribuțiilor de la angajator la angajat, ceea ce a făcut ca forța de muncă din România a fost taxată cu cel mai mare procent din UE, adică de 42,5 %, un procent ce depășește orice limită a rațiunii.”

Prezent la acest protest de la Olt a fost și liderul de sindicat al polițiștilor din Argeș, Răzvan Rădulescu. Acesta a ținut să puncteze că după ce vor picheta Prefectura Argeș, vor merge la București , unde vor protesta simultan în 15 locații alese, fiind, spune acesta că ,,polițiștii singurii bugetari cărora nu li s-a aplicat majorarea de 25% în 2021iar în 2022 încă 25%. În schimb alte categorii sociale, respectiv profesorii și medicii au primit, și e foarte bine că au beneficiat de aceste majorări” .

Cât priveste tehnica din dotare, liderul polițiștilor argeșeni a spus că multe din mașinile MAI au depășit termenul de funcționare, însă speră că acestea vor fi schimbate, cu altele noi, cât mai repede. Tot el a mai adăugat că de multe ori a trebuit să cumpere din banii proprii nu numai consumabile de birou dar și măști de protecție, dezinfectați și alte materiale care să-i protejeze, de pandemiei cu Covid 19.

VGtv Regional, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș, editare și montaj Georgia Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s