Drumul Expres între Oltenia și vestul țării pe masa de lucru a guvernanților

***Drumul Expres între Oltenia și vestul țării pe masa de lucru a guvernanților***
Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat că parlamentarii liberali din zona Olteniei, au cerut suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 20 milioane lei pentru a se demara un studiu de fezabilitate în vederea construirii unui Drum Expres care va lega vestul țării de județele din Oltenia, respectiv Mehedinți și Dolj.
,,Regiunea Olteniei va fi legată de Vest printr-un drum expres, de viteză! Astăzi am supus aprobării Guvernului suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 20 milioane lei, fonduri necesare pentru demararea studiului de fezabilitate pentru drumul expres LUGOJ – DROBETA TURNU SEVERIN – CRAIOVA – CALAFAT. Este o investiție absolut necesară pe care i-am cerut-o prim ministrului Florin Cîțu împreună cu colegii mei parlamentari liberali, din regiunea Olteniei. Îi mulțumim președintelui PNL Ludovic Orban pentru sprijinul acordat în susținerea acestei investiții importante.” a ținut să precizeze Virgil Popescu.
Acesta a prezentat, în susținerea demersurilor făcute, o listă de semnături cu parlamentarii liberali din Olt, Vâlcea, Mehedinți, Gorj și Caraș Severin.
Cu toate că această idee este salutară, foarte mulți dintre cei care au văzut postarea ministrului Virgil Popescu, sunt sceptici în ceea ce privește începerea și demararea lucrărilor la acest Drum Expres. Majoritatea i-au reamintit ministrului, originar din Drobeta Tr. Severin că a promis foarte multe lucruri care nu s-au realizat. Printre acestea ar fi introducerea gazelor naturale în tot municipiul Drobeta Turnu Severin, că va începe reabilitarea Bazinului Olimpic de Înot, că va fi o fabrică de pistoale la Șimian, sau reabilitarea Termocentralei de la Halânga…


Liviu Voiculescu, senator Olt: România se dezvoltă prin investiții în infrastructura de transport!
De asemenea, senatorul PNL Olt, Liviu Voiculescu a ținut să precizeze că s-a aprobat finanțarea studiului de fezabilitate a acestui proiect de infrastructură majoră al cărui mare avantaj îl constituie poziționarea pe coridorul de conectivitate Oltenia-Banat care se suprapune coridorului european Orient East-Med care unește Europa Centrală cu porturi de la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră și Marea Mediterană.
Toți marii contributori la bugetul național, toți marii angajatori din Oltenia au solicitat de mulți ani guvernanților demararea acestui proiect de infrastructură rutieră. Și iată că azi, mult așteptatul culoar de transport Lugoj- Craiova-Calafat, care să lege Oltenia de Europa Centrală, prinde contur datorită unui guvern responsabil. ”a transmis parlamentarul din Olt.
Voiculescu a mai precizat că Drumul Expres Craiova – Lugoj va face legătura cu Coridorul IV, dar va asigura și facilităţi suplimentare de transport privind capacitatea de navigabilitate a Dunării. Alte motive deosebit de importante pentru includerea acestui proiect major în prioritățile Guvernului României ar fi nevoia accesului din Regiunea istorică Banat spre capitala României, cât si transportul de marfă înspre și dinspre Peninsula Balcanică pe acest coridor rutier.
,,Guvernul responsabil condus de Florin Cîţu a înțeles importanța acestui proiect important de infrastructură rutieră care va dinamiza investiţiile în această regiune, în această perioadă complicată, astfel încât economia să se poată dezvolta și să poate fi create noi locuri de muncă!
Un rol important în demararea acestui proiect l-a avut și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, care s-a implicat și a sprijinit demersul parlamentarilor liberali din Oltenia.”
a mai punctat parlamentarul de Olt, Liviu Voiculescu.
Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s