Olt. Carantină în comuna Vișina Nouă și Morunglav

***Olt. Carantină în comuna Vișina Nouă și Morunglav***
Comuna olteană Vișina Nouă, a intrat în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând din 3 martie a.c., potrivit unui Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).
,,Dat fiind adoptarea prezentei măsuri, Jandarmeriei Olt îi revine misiunea de asigurare a ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi, care, alături de polițiști, au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona carantinată, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident. ” se precizează în Ordinul DSU.
Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, este strict interzisă intrarea/ieșirea în/din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile județene, comunale și forestiere.
De asemenea, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor sunt interzise, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
,,Facem precizarea că purtarea măștii este obligatorie, atât în spațiile deschise cât și în cele închise, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului/reședinței este interzisă.
Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitate se face numai prin filtrele instituite de către forțele de ordine. ” au mai punctat reprezentanții DSU.
Între timp, în aceiași situație se află și comuna Morunglav, care va intra, de asemenea în carantină pentru 14 zile.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s