Olt. ALRO, investește aproximativ 10 milioane euro într-o nouă linie de producție

***Olt. ALRO, investește aproximativ 10 milioane euro într-o nouă linie de producție***
Potrivit unui comunicat de presă, emis miercuri 10 martie, Vimetco Extrusion, filiala ALRO din Slatina, arată că investește aproximativ 10 milioane euro într-o linie automată de extrudare pentru profile din aluminiu.
Compania aflată pe platforma industrială a Slatinei, ALRO SA, este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu vertical integrat din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO responsabilă cu linia de afaceri de extrudare continuă să investească în dezvoltarea produselor cu valoare adăugată ridicată și foarte ridicată printr-o investiție de proiect evaluată în jur de 10 milioane EUR constând în achiziționarea și instalarea unei linii de extrudare automată, furnizată de Presezzi Extrusion spa.


Pe lângă sprijinirea Vimetco Extrusion în atingerea obiectivelor sale de creștere a valorii adăugate oferite acționarilor, clienților și comunității prin reducerea impactului asupra mediului și crearea unui portofoliu extins de soluții personalizate, obținute prin implementarea celor mai noi tehnologii disponibile, proiectul va genera, de asemenea, economii de costuri și eficiență operațională sporită.
„Experiența în crearea produselor cu valoare adăugată ridicată și foarte ridicată este obținută numai prin investiții constante în inovație și formare remarcabilă a angajaților, iar Vimetco Extrusion a arătat că nu este dispus doar să își asume aceste responsabilități, ci excelează și în executarea lor foarte eficient . Această investiție recentă este un alt pas în realizarea viziunii pe termen lung a companiei, împreună cu parteneriatele recente cu companii din industrii recunoscute pentru standardele înalte ale materialelor utilizate, precizia în execuție, stabilitatea și predictibilitatea în livrarea produselor finite ”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, președintele Consiliului de Administrație al ALRO, Marian Năstase.
Noua și completă linie de extrudare de 7” este echipată cu tehnologia necesară pentru a opera cu intervenție umană redusă, întregul proces este automatizat prin intermediul aplicației DMS („ Sistem de gestionare a documentelor ”) dezvoltată de Presezzi. În plus față de capacitatea de extrudare a profilelor până la o lungime de 60 de metri, cu o viteză de 50 m / min, echipamentul are cel mai mic consum de gaz garantat de pe piață, este echipat cu un sistem ESS eficient („Economisire de energie” sistem ”), precum și cu zone de răcire cu apă și aer acționate independent, concepute pentru a aloca eficient resursele. Acest proiect de investiții este finanțat din două surse, prin credit comercial și credit bancar pentru investiții.


„ Vimetco Extrusion continuă să investească în tehnologie, asigurând calea către o afacere durabilă, eficientă și orientată spre client Considerăm Presezzi partenerul potrivit pentru acest efort, deoarece suntem siguri că acest proiect reprezintă doar primul pas către un parteneriat de succes pe termen lung ” , a declarat Igor HIGER, președintele Consiliului de administrație, Vimetco Extrusion.
Vimetco Extrusion va continua să dezvolte și să asigure un portofoliu extins de soluții, respectând în același timp cele mai înalte standarde de protecție a mediului, prin investiții constante în fiecare zonă a activității sale.
„ Presezzi Extrusion este recunoscător pentru acest nou parteneriat și pentru încrederea în tehnologia și calitatea companiei noastre pentru acest proiect ambițios și complex și suntem dispuși să oferim sprijin suplimentar Vimetco Extrusion și în planurile următoare ”, a declarat Valerio PRESEZZI, fondator și președinte de Presezzi Extrusion .
Presezzi Extrusion spa este implicată în proiectarea, producția și punerea în funcțiune a preselor de extrudare a profilelor din aluminiu, aliajelor dure, cuprului și alamei de mai bine de 25 de ani, oferind instalații complete de extrudare din aluminiu. Compania oferă sisteme unice, durabile, sigure și extrem de automatizate, concepute pentru a asigura cel mai bun management care permite o flexibilitate completă de utilizare și ușurință în utilizare.
Grupul ALRO
Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ​​ALRO SA – producător de aluminiu, Alum SA – producător de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – minerit de bauxită, Vimetco Extrusion SRL – linie de afaceri de extrudare, Conef SA – companie de holding și administrare, Global Aluminium Ltd. – holding și Bauxite Marketing Ltd – marketing. Având această structură, Grupul a creat un lanț de producție integrat care asigură materiile prime pentru ALRO.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s