Olt. Bătrânica de la Deveselu mai speră într-o justiție corectă!

***Olt. Bătrânica de la Deveselu mai speră într-o justiție corectă!***
Vă dezvăluiam în numărul trecut al revistei noastre că, Tanti Costina Ștefan, de la Deveselu, o femeie în vârstă de 73 de ani, se luptă cu un sistem corupt dar și cu autorități locale de peste 30 de ani, pentru a-și recăpăta un drept moștenit de la socrul său, Tudor Dovan, fost deținut politic în vremea comunismului. Acesta fusese condamnat, la începutul colectivizării, adică prin 1958, la zece ani închisoare pentru că era denumit ,, chiabur”, adică avea și el câteva de ha de pământ, o casă animale și o batoză de grâu, confiscate în totalitate de comuniști.
Nu a executat decât cinci ani, pentru că i s-au retras acuzațiile dar ceea ce îi fusese confiscat, nu s-a mai întors niciodată la familia sa.
Spuneam tot în numărul trecut că, soția și fiul său, rămași pe drumuri își înjghebaseră între timp o căsuță amărâtă și acolo l-au primit pe bietul om după cei cinci ani de detenție. Nu a mai trăit decât cinci ani dar între timp îi murise și unicul fiu, motiv pentru care înfiase băiatul sorei sale, care avea să fie mai târziu soțul Costinei.
Nu mai insistăm să amintim faptul că bieții oameni au încercat să își recupereze casa pe timpul comunismului și cum au fost refuzați pe motiv că aveau una deja( cea construită ulterior din chirpici) și nici cum în rea a funcționat, primăria, dispensar uman și veterinar. Vrem să punctăm faptul că, după revoluție când toată lumea făcea cerere pentru retrocedarea unor bunuri confiscate de comuniști, autoritățile locale au dat titlu de proprietate lui Petre Pițur, (șoferul unui patron care are o asociație agricolă, care se instalase în ea de pe timpul comunismului), cu toate că începuse un litigiu al familiei Ștefan prin care trebuia să demonstreze cu tot felul de acte că imobilul cu tot ce avea în curtea sa, le aparținuse.
În 2000 soțul lui tanti Costina, a murit și el iar procesele s-au înmulțit atât de mult încât cei patru băieți ai familiei au renunțat la a mai spera că pot dobândi ceva de pe urma bunicului lor. Singura care a rămas pe baricade este tanti Costina. Ea a continuat lupta, a câștigat chiar la ICCJ pentru despăgubiri financiare dar, cum avocata nu i-a spus că trebuie un executor judecătoresc să pună sechestru pe conturile primăriei, cea care a vândut lui Pițur casa și curtea și, totodată l-a pus în posesie dându-i titlul de proprietate.
Pițur refuză să spună că ar fi știut că proprietatea familiei Ștefan, în care locuiește și pe care a primit-o cu titlu cu tot din partea autorităților locale, ar fi aparținut cuiva.
Pițur are pe rol la Judecătoria Slatina, un proces în care vrea să demonstreze că a fost un cumpărător de bună credință.
Să vedem, ce vor considera magistrații slătineni și dacă vor lua în considerare toate documentele prezentate de Constantina Ștefan și că până la urmă, lupta femeii nu a fost în zadar și va putea muri liniștită!
Mai multe într-un interviu realizat pentru VGtv Regional de Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s