Olt. La Rotunda investițiile continuă indiferent de vreme sau vremuri!

***Olt. La Rotunda investițiile continuă indiferent de vreme sau vremuri!***
Vergil Sârbu, primar aflat la a patrulea mandat în comuna olteană Rotunda, ar putea fi consemnat ca fiind unul dintre cei mai harnici edili rurali, având în vedere multitudinea de investiții făcute într-o localitate cu specific agricol, unde oamenii muncesc din greu pentru a-și asigura traiul și o viață decentă.
Despre investițiile făcute în această localitate, edilul vorbește cu modestie, însă trebuie să precizăm că până în 2008, toată localitatea arăta jalnic! Drumurile erau neasfaltate sau pline de gropi, școlile, dispensarul comunal, primăria, erau niște ruine, iar bălăriile și gunoaiele tronau peste tot.

Vara si florile din fața primăriei Rotunda


Polițist de carieră, Vergil Sârbu, a considerat că e de datoria sa să ia frâiele în mâini în această localitate și să facă aici tot ce și-ar dori un om normal într-o localitate europeană. Astfel că, primul său proiect a fost pus în aplicare în 2009, la un an după câștigarea primului mandat, când a obținut 2, 5 milioane de euro, bani cu care a asfaltat 14, 5 km de străzi comunale, reabilitare, dotare și modernizare Cămin Cultural, dar și un after- school nou. A urmat reabilitarea și utilarea completă a celor două școli din localitate, una dintre ele fiind cea în care a învățat chiar el.
Pe fonduri europene a reușit să asfalteze nu mai puțin de șapte km de drumuri agricole, investiție în valoare de 1.100.000 de euro, rută folosită drept centură a localității.

Școala reabilitată


Următorul proiect, tot pe fonduri europene a fost apă și canalizare, în valoare de 2,5 milioane euro, la care încă se lucrează, sperându-se ca în această primăvară să se termine și să se facă recepția lucrării.
Între timp s-a mai asfaltat, cu bani de la Ministerul Dezvoltării peste 15 km de străzi comunale, și, potrivit primarului Vergil Sârbu, în această primăvară se vor finaliza de asfaltat toate ulițele din localitate, precum și jumătatea cealaltă de extindere apă și canalizare.
Edilul din Rotunda, a reușit să reabiliteze pe fonduri locale dispensarul comunal, cele două grădinițe, sediul fostului CAP, precum sediul primăriei. Acesta mai spune că în localitate au fost forate două puțuri de 80 metri adâncime care alimentează cu apă foarte bună, locuitorii din comună.

Primăria Rotunda


,,Toate aceste proiecte și investiții le-am făcut cu colegii din primărie și cu sprijinul consilierilor locali, indiferent de partidul din care provin, care au înțeles că este spre binele tuturor. Le-am explicat că aceste investiții nu sunt pentru mine personal, sunt pentru localitate și pentru viitorul copiilor noștri. Sunt oameni care își doresc, la fel de mult ca și mine, dezvoltarea acestei localități. ” a declarat Vergil Sârbu într-un interviu pentru revista noastră.
La sosirea noastră în localitate, primarul Vergil Sârbu, superviza desfășurarea ridicării unui garaj pentru microbuzele școlare, chiar dacă vântul era destul de tăios și rece. ,,Trebuie să păstrăm tot ce am achiziționat cu multă muncă. Microbuzul școlar trebuie adăpostit de vreme rea, ca dealtfel și celelalte utilaje pe care le avem. Sper să fie gata cât mai repede.”, ne-a dezvălui edilul din Rotunda.
Însă, pe lângă investițiile făcute în infrastructură, reabilitări școli, sau alte obiective locale, primarul ține foarte mult la înfrumusețarea comunei dar și la păstrarea curățeniei. Astfel, dacă de primăvara până toamna târziu poți culege și mânca fructe din pomii fructiferi plantați peste tot din ordinul primarului, în același timp te poți bucura de parfumul florilor de toate felurile și de copacii ornamentali care dau culoare și un aer exotic. Iarna nu e cu nimic mai prejos, și când e zăpadă, și când nu este. Totul este frumos și curat, iar parcul din fața primăriei este de invidiat!

Extindere apă și canalizare


Printre altele, primarul Virgil Sârbu, este foarte mândru că poate lăsa ceva în urma sa, spre bucuria și încântarea consătenilor săi, a copiilor și nepoților lor, iar după ce va termina de făcut tot ce și-a propus în acest mandat, va mai candida pentru încă un mandat, și atunci va pregăti un om special care să gestioneze toate investițiile sale și care să preia cu brio, scaunul de edil al comunei Rotunda.
Redactor Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s