Olt. Specialiștii ,,lui Pește”, distrug un monument istoric din Slatina!

Eu nu sunt slătinean, dar iubesc orașul ăsta minunat care dispare încet-încet. În tăcere. Nu am văzut niciodată oameni atât de disonanți ca slătinenii – îndrăgostiți foc de casele orașului vechi, de amintirile lor și de trecutul orașului cu care se mândresc și, în același timp, de aceiași oameni care nu văd că trecutul lor este șters cu buretele sub ochii lor.

Minunăția asta de clădire, stil neoromânesc timpuriu- monumental, absolut reprezentativă pentru Slatina, va fi aneantizată prin voința unor inși care , cu bună știință, vor da naștere unei orori urbane. Unei aberații arhitecturale mizerabile.

În scurt timp ne vom plimba doar printre blocuri și prin cartierele dormitor.

Cu tot respectul, atrag atenția mai-marilor locului că încalcă flagrant legea, în sensul că „zona de protecție din jurul unui monument este o porțiune de teren delimitată și trecută în regulamentul local de urbanism pe care nu se pot face construcții, plantații și alte lucrări care ar pune în pericol, aŕ polua, ar diminua vizibilitatea, ar pune în pericol eventualele vestigii arheologice subterane aflate sub sau imediata vecinătate a monumentului. Este o zonă tampon între monument și mediul înconjurător actual. Zonele de protecție din jurul monumentelor istorice sunt de minimum 100 de metri în localitățile urbane…”

Apropo, de la mizeria asta până la Casa Fântăneanu, de asemenea monument istoric, sunt cam 30 de metri. Domnilor, mai mari ai orașului, reveniți- vă în fire , demolați mizeria pe ca o construiți și restaurați fosta bancă!

Marius Tudor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s