Argeș. Adrian Bughiu: Constantin Cotimanis rămâne directorul Teatrului Alexandru Davila!

***Argeș. Adrian Bughiu: Constantin Cotimanis rămâne directorul Teatrului Alexandru Davila!***
Vicepreședintele CJ Argeș, Adrian Bughiu, care are în subordinea sa și instituțiile de cultură, a transmis pe pagina sa de socializare, cu privire la scandalul iscat în jurul directorului Teatrului Alexandru Davila din Pitești, Constantin Cotimanis, despre care autoritățile argeșene spuneau că trebuie să îl înlocuiască.
,,Având în vedere aceste priorități, din păcate, bugetul pentru cultură a fost diminuat, subiect care a creat o efervescență în spațiul public, totul coroborat cu expirarea mandatului maestrului Constantin Cotimanis la conducerea Teatrului Alexandru Davila. Constantin Cotimanis va fi în continuare manager al Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești.
Mandatul domniei sale la conducerea acestei instituții a fost prelungit cu 60 de zile, timp în care vor fi demarate procedurile pentru scoaterea la concurs a funcției de director, în mod absolut transparent.”
Adrian Bughiu a avut o întâlnire cu reprezentanții mass-media, au participat și salariații teatrului, cărora le-a explicat punctual despre neclaritățile financiare dezvoltate anul trecut la nivelul instituției și despre posibilitățile de finanțare pe care le are Consiliul Județean Argeș în acest an.
,,Cred că pseudo-neînțelegerile care au avut loc în ultima perioadă la nivelul Teatrului Davila au fost unele artificiale, nefundamentate, iar în acest moment sunt pe cale de finalizare.
Conducerea CJ Argeș este în continuare deschisă dialogului constructiv bazat pe argumente logice, pentru orice situație care poate apărea la nivel administrativ. Cu toții trebuie să înțelegem situația dificilă în care ne aflăm!” a punctat vicepreședintele Bughiu.
Acesta a mai adăugat că ajustări de buget vor avea loc în toate domeniile, însă se va împărți un buget ,,mai suplu” tuturor celor 36 de instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, fie că vorbim de cultură, de asistență socială, de spitale sau de infrastructură.
,,Așa cum am declarat și miercuri la întâlnirea cu mass-media și cu angajații instituției de cultură, am prelungit mandatul de manager al domnului Cotimanis cu două luni, timp în care, într-un mod absolut transparent, vom demara procedura de scoatere la concurs a acestei funcții.”, a mai precizat Adrian Bughiu.


Constantin Cotimanis (65 de ani), unul dintre cei mai apreciați actori ai zilelor noastre, colaborează cu Teatrul Al. Davila din septembrie 2017. Acesta a fost premiat, de curând, la Londra, la Fusion Film Festival, pentru rolul din pelicula „Între Chin şi Amin”, regizată de Toma Enache şi inspirată din Experimentul Piteşti.
Cotimanis a avut zeci de roluri memorabile pe scenele marilor teatre din Capitală, dar şi o filmografie de calibru, cu roluri în filme de mare succes precum Misterele Bucureştilor, Hotel de Lux, Asfalt Tango sau Amen, acesta din urmă în regia marelui Costa-Gavras.
Despre fostul director al Teatrului ,, Alexandru Davila ” din Pitești, Nicolae Poghirc, se cunoaște faptul că a avut numeroase conflicte cu angajaţii teatrului, inclusiv cu Constantin Cotimanis.
La sfârşitul lunii februarie, a acestui an, două actriţe din Piteşti şi Râmnicu Vâlcea l-au acuzat pe Nicolae Poghirc de hărţuire sexuală şi abuz de putere. Luna trecută, cele două actriţe au depus o plângere la Consiliul Judeţean Argeş alături de alţi artişti ai teatrului din Piteşti, la care au ataşat declaraţii individuale despre hărţuirile sexuale prin care au trecut. Consiliul Judeţean Argeş a trimis plângerea şi toate documentele către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s