Olt. Marius Oprescu: Anul acesta vom avea cel mai prost buget din ultimii 10 ani!

***Olt. Marius Oprescu: Anul acesta vom avea cel mai prost buget din ultimii 10 ani!***


În cadrul ședinței ordinare a CJ Olt, președintele Marius Oprescu, a declarat că din păcate în acest an nu se vor mai putea face proiecte majore de investiții, deoarece bugetul pe care îl va avea județul în 2021, este cel mai prost din ultimii zece ani. Cu toate aceste greutăți, autoritățile județene din Olt, vor încerca să finanțeze în continuare anumite proiecte de anvergură deja începute. „În acest an, proiecte majore nu putem să deschidem, pentru că aşa cum v-am spus, încă de la început, de când a fost pus pe transparență, cred că este unul dintre cele mai proaste bugete pe care le-am avut în ultimii 10 ani. Abia reuşim să finanţăm în continuare unele investiţii, de investiţii noi nici nu se pune problema să deschidem. Încercăm să finanțăm în continuare, sunt investiţii către care nu am alocat foarte mulţi bani, deci nu le vom termina anul acesta, pentru că nu avem acei bani. Încă odată, subliniez, în ultimii 10 ani, cred că anul acesta este unul dintre cele mai proaste bugete pe care le-am avut”, a punctat Oprescu.
Șeful administrativului oltean, a precizat că are în vedere pentru finalizare două drumuri foarte importante, respectiv DJ 546 Dăneasa (intersecția Drumul Național 6 – European 70) – Slatina (intersecția DN 65 – E 574) – Verguleasa (intersecție DN 67 B) și DJ 642 Stoenești (intersecția DN 6 – E 70) – Giuvărăști (limita județului Teleorman). Valoarea totală a lucrărilor de modernizare care se vor realiza pe cele două drumuri județene este de aproximativ 210 milioane lei, din care puțin peste 128 milioane de lei pentru tronsonul de drum Dăneasa – Slatina – Verguleasa și aproape 82 de milioane de lei pentru drumul județean Stoenești – Giuvărăști, limită cu județul Teleorman.


Pentru finanțarea acestor două drumuri CJ Olt, va face un împrumut de 30 milioane de lei, pentru a plăti facturile constructorilor care execută lucrări de modernizare pe două drumuri județene.„Acest împrumut vrem să-l luăm pentru a asigura o fluidizare a derulării celor două proiecte mari de infrastructură, cele două drumuri care străbat județul de la nord la sud. Cele două drumuri au o valoare foarte mare, iar cererile de plată ni se întorc foarte greu. O cerere pe care am depus-o la începutul lunii ianuarie nu ne a fost plătită nici până acum. Încercăm să avem bani lichizi pentru că bugetul de anul acesta este unul foarte sărac și nu ne permitem să prevedem bani pentru derularea proiectului. Încercăm prin acest împrumut să asigurăm fluidizarea necesarului de bani astfel încât, până ne vin banii din cererile depuse la București, să avem să plătim facturile constructorilor care fac aceste lucrări. Va fi o licitație pe care o ținem, iar băncile care vin cu cele mai bune oferte vor fi câștigătoare”, a mai declarat Marius Oprescu.
Cât privește bugetul pe acest an, Marius Oprescu a mai declarat că ar urma să fie aprobat de aleșii județului peste două săptămâni: „Am pus deja de luni (22 martie n.r.) în transparenţă bugetul judeţului, termenul fiind de 15 zile, după care vom avea o şedinţă extraordinară a Consiliul Judeţean în care se va aproba bugetul de anul acesta. ” . Oprescu a mai punctat că această suma supusă spre aprobare este aproape la fel ca cea de anul trecut, adică cu puțin peste 290 milioane de lei.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s