Senatorul Siminica Mirea în vizită de lucru la Școala de ofițeri din Sibiu

***Senatorul Siminica Mirea în vizită de lucru la Școala de ofițeri din Sibiu***
Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu a primit o vizită de documentare, marți, 23 martie, a.c., a unor parlamentari din cadrul celor două Comisii pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Parlamentul României.
Printre aceștia s-a aflat și senatorul oltean, Siminica Mirea care a precizat că acestă unitate de învățământ superior militar este: ,, O instituţie de mare importanţă pentru sistemul militar românesc, care şi-a asumat, încă de la început, misiunea de a forma tineri ofiţeri din Forţele Terestre ale Armatei României.
Vizita de lucru a fost una extrem de utilă, fiind prezentate misiunile, prioritățile și programele de înzestrare ale Armatei României. În plus, Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est al NATO va funcţiona din acest an la Sibiu.
O experienţă foarte folositoare, care demonstrează încă o dată calitatea superioară a mediului academic militar sibian prin intermediul unei instituţii valoroase, capabilă să ofere o educaţie de înaltă calitate pentru orice student. Pentru acest lucru, instituţia trebuie să se bucure de toată consideraţia noastră!”
.
Academiei Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu”, este succesoare si continuatoare a tradițiilor militare și educaționale ale primei școli militare românești, a fost dat prin Porunca Domnească nr. 36, din 13 iunie 1847, a domnitorului Gheorghe Bibescu. Înființarea primei școli militare de ofițeri la București a reprezentat un moment important al dezvoltării societății românesti.
Necesitatea formării unui corp de ofițeri care să instruiască și să conducă trupele în caz de nevoie pentru apărarea Țărilor Române a fost foarte bine înțeleasa de intelectualitatea românească de la mijlocul veacului al XIX-lea. Înființarea primei școli de ofițeri a marcat, de fapt, începutul învățământului militar românesc. S-a inaugurat un sistem de pregătire a ofițerilor ce există în toate armatele moderne în instituții de învățământ cu profil specific militar.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s