Cum explică guvernanții desființarea Secției Speciale

***Cum explică guvernanții desființarea Secției Speciale***
Senatorul oltean, Liviu Voiculescu, a transmis că de curând, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Desființarea Secției Speciale a fost votată de PNL, alături de aliații din coaliția de dreapta.
,,Vom vota la fel și la Senat. Le-am promis românilor desființarea Secției Speciale și ne vom ține de cuvânt.
Secția Specială a fost înființată de către PSD pentru a ”curăța” dosarele lui Liviu Dragnea și pentru a deschide dosare penale împotriva magistraţilor care se ocupau de dosare de corupţie.
Procurorii Secției Speciale au trimis mai multe solicitări către DNA pentru a prelua dosarul Tel Drum. Procurorii Secției Speciale au susținut că dosarul ar viza și magistrați, ceea ce s-a dovedit a fi fals. În dosarul Tel Drum este anchetat Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD.
Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către procurorii Secției Speciale, cu interdicția de a părăsi țara. Dosarul s-a bazat pe un denunț al inculpatului Sebastian Ghiță, refugiat în Serbia. Înalta Curte a anulat măsura pentru că nu existau probe, ordonanța nu era motivată iar faptele imputate nu erau infracțiuni.
La Secția Specială sunt 6.000 dosare nesoluționate. Structura a fost total ineficientă: în toată activitatea sa nu a dus niciun dosar până la capăt, nicio condamnare nu s-a dat pe baza unui dosar făcut de această secție specială. Dosarele cu magistrați ale Secției Speciale vor fi redistribuite către parchetele competente.
Înființarea Secției Speciale a fost criticată de Comisia de la Veneția și de Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO), pentru că reprezintă un pericol la adresa independenței justiției.
Desființarea Secției Speciale este necesară pentru a corecta ce a stricat în justiție PSD și pentru ca România să aibă un Raport favorabil al Comisiei Europene. Un Raport favorabil va permite ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare și eliminarea, astfel, a ultimului motiv care poate fi invocat politic împotriva aderării noastre la Spațiul Schengen.
” a transmis senatorul liberal Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s