Mehedinți. A început asfaltarea a peste 100 km de drumuri județene

***Mehedinți. A început asfaltarea a peste 100 km de drumuri județene***
Președintele Consiliului Județean Argeș, Aladin Georgescu, a ținut să anunțe într-o postare pe pagina sa de socializare că a înceăut asfatarea pe Lotul 4 al proiectului care cuprinde modernizarea/reabilitarea a 112 km drumuri județene în Mehedinți. ,,Era vorba despre DJ 561A, Gvardinița – Bâcleș – Vlădica – Tâmna (int. cu DN 6), în lungime de 32 km, care înregistrase ceva întârzieri, dar acum, oamenii din Gvardinița au scăpat de praful pe care erau nevoiți să îl suporte în zilele însorite și noroiul, în zilele ploioase.”
Șeful administrativului mehedințean, Aladin Georgescu și administratorul public, Codruța Rogoveanu au mers la fața locului, unde constructorul a dat asigurări că zilele acestea se finalizează asfaltarea satului Gvardinița pe ambele sensuri, iar până la sfârșitul lunii se va turna primul strat pe primii 12 kilometri ai tronsonului, urmând să se continue lucrările până la intersecția cu DN6.
“În Gvardinița nu a mai fost asfalt în ultimii 20 de ani. În lipsa investițiilor ca cea pe care o implementează Consiliul Județean în acest moment, s-a apelat la o soluție de compromis în urmă cu mulți ani, aceea de a toca asfaltul degradat și compactare, dar în timp, nu s-a dovedit prea eficientă.
Mă bucur că acum lucrurile se îndreaptă! De-a lungul drumului se vor face și rigole betonate, iar scurgerea apelor nu va mai fi o problemă pentru gospodăriile localnicilor.”,
a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
De asemenea, acesta a mai arătat că a început modernizarea drumurilor și străăzilor din orașul Vânju Mare acolo unde cel mai amplu proiect de modernizare a străzilor este executat în proporție de 80%.
“Este un proiect la care am ținut foarte mult și la fel cum am monitorizat lucrările în prima fază a investiției, o voi face în continuare. Împreună cu primarul Alexandru Mijache, am stat de vorbă cu oamenii care lucrează la așternerea celui de-al doilea strat de asfalt pe Strada Republicii, dar și cu localnicii care spun că acest proiect le îmbunătățește condițiile de trafic și dă un aspect plăcut orașului.
Până la sfârșitul săptămânii se va termina de turnat cel de-al doilea strat de asfalt pe Strada Republicii pe ambele sensuri, din centrul orașului până la intersecția cu DN 56A, urmând să se continue cu străzile adiacente. S-au realizat aleile pietonale, iar până la jumătatea acestui an, dacă lucrările păstrează ritmul de acum, proiectul va fi finalizat.
La Vânju Mare sunt în plină desfășurare lucrările la Spitalul Orășenesc, o investiție a Consiliului Județean Mehedinți și au început și lucrările pentru construirea unei noi grădinițe!” a mai declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s