Vâlcea. Masă caldă pentru nevoiași din partea Bisericii Trăistari, Ocnele Mari

Pr. Petre Vețeleanu

***Vâlcea. Masă caldă pentru nevoiași din partea Bisericii Trăistari, Ocnele Mari***
Parohia Trăistari din Ocnele Mari, la conducerea căreia se află preotul Petre Vețeleanu, cunoscută prin numeroasele sale în multe proiecte sociale, menite să vină în sprijinul copiilor şi bătrânilor cu probleme din zonă, prin implicarea directă a sa dar și a celorlați preoți din această parohie. Din 2002, alături de Fundaţia „Inima pentru inima”, protul Vețeleanu a derulat proiecte de interes naţional, cât şi proiecte ce au beneficiat de finanţare externă pentru tinerii aflaţi în sistemul de protecţie. S-a urmărit prevenirea abandonului şcolar şi preşcolar şi ajutarea bătrânilor.
,,Cu binecuvântarea I.P.S. Varsanufie, Arhiepiscopul Ramnicului, astăzi 01.04.2021, Parohia Trăistari din Ocnele Mari, prin Serviciul Social Parohial și-a extins activitatea în parteneriat cu Primaria Crețeni, prin gestionarea Cantinei Sociale din aceasta localitate, care pregătește și distribuie o masă caldă pentru 30 de beneficiari, copii și bătrâni, în sistem caterig. ” a precizat preotul Vețeleanu.
Fiecare program creat de parohie a ținut cont atât de realitatea zonei, cât și de strategia gândită de instituțiile de specialitate ale autorităților locale.

„Ne confruntăm cu două categorii de situații sociale. Avem, pe de o parte, familii cu probleme, monoparentale, iar pe de altă parte, foarte mulți copii în semiabandon, ai căror părinți au plecat la muncă în alte țări. Aceasta este o problemă urgentă. Copiii au fost lăsați la bunici, la rude, la vecini, care nu au o implicare activă în creșterea și educarea lor. Centrele de zi le oferă, pe lângă suportul moral, îmbrăcăminte, cazare, mâncare sau consilier și pregătirea temelor după orele de curs. Seara, copiii merg la casele lor”, ne mai spunea părintele paroh, într-un interviu reaziat pentru VGtv Regional în 2017.
,,Iată ca prin Grija MAICI DOMNULUI și ajutorul multor creștini cu suflet mare, avem 150 de persoane la masa zilnic. Doresc să mulțumesc în numele acestor beneficiari: I.P.S.Serafim, Mitropolitul Germaniei si Europei Centrale, Pr.Dumitru Viezuianu, paroh al Parohiei din Salzburg, Austria, Pr.Sorin Brugner, paroh al Parohiei din Linz, Comitetul de femei de la Parohia din Nurenberg, Germania, D-nei Magda Popescu, Presedinte Fundația Orfeus din Rm.Vilcea, D-ului Gili Boruz.patron al firmei Boro, firmei Diana din Rm.Vâlcea și Familiei Mutu, Patroni Concernului Annabella, dar și altor mulți donatori dreptmăritori creștini cu suflet mare, care ne ajută pentru finanțare integrală a acestui proiect destinat persoanelor bolnave, bătrânilor, aflați în situație de risc și copiilor, spre a stopa abandonul școlar și combate problemele grele prin care trec.” a aținut să mulțumească tutror celor care ajută împlinirii acestor acte caritabile, preotul Petre Vețeleanu.
Georgiana Leulescu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s