Argeș. Trei câini militari pensionați la IJJ Argeș

***Argeș. Trei câini militari pensionați la IJJ Argeș***
Și câinii-jandarmi se pensionează, astfel că după zeci de misiuni grele, trei ciobăneşti germani de la IJJ Argeș au ajuns la finalul carierei. Toți trei rămân cu cel alături de care au făcut echipă pe perioada misiunilor.
,, Începând de astăzi, ne mândrim cu cei mai noi pensionari ai unității. Vorbim despre colegii noștri necuvântători, Luk (10 ani), Blade (9 ani) și Maya (9 ani).
Ca urmare a vârstei înaintate și a unor probleme minore de sănătate, s-a impus retragerea celor trei animale de serviciu din activitate, urmând ca locul lor să fie luat de câini mai tineri.
Cei trei ciobănești germani au fost scoși la licitație, în conformitate cu normele legale și, pentru că nu au fost persoane care să liciteze, vor fi preluați de către jandarmii cărora le-au fost alături în misiuni timp de aproape 10 ani. Le dorim viață liniștită în noile lor familii.”
se arată într-un comunicat de presă emis de Jandarmeria Argeș.
În perioada următoare IJJ Argeș va primi de la Centrul Chinologic Sibiu alte trei exemplare canine pentru a fi antrenate să participe la misiuni de patrulare-intervenție.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s