Editorial. Spectacolul hoţiei politice

Gheorghe Duduială

***Editorial. Spectacolul hoţiei politice***
Dacă aş începe prin a mă prezenta, aş spune simplu că sunt un cetăţean ghinionist în ţara lucrului bine făcut. Întrebat fiind unde mi-ar fi plăcut să mă nasc, răspunsul meu a fost desigur că în România, lucru adevărat dealtminteri, însă mi-ar fi plăcut să fie o ţară nu a lucrului bine făcut, ci o ţară a moralităţii, a oamenilor demni şi a oamenilor plini de căldură, aşa cum i-am cunoscut înainte de “89, care o parte s-au demascat, o altă parte se pare că a făcut pact cu hoţia; o parte a emigrat din ţară precum gândacii de bucătărie, altă parte trăieşte din ceea ce aruncă europenii.
[şi fac acum referire la magazinele second-hand de haine unde oamenii se înghesuie şi privesc şi acest aspect cu mâhnire, fiind şi acesta un aspect prin care ne distrugem ca naţiune cu ştiinţa şi cu acceptul nostru.]
Oamenii politici pe parcursul acestor ani, din ’89 încoace, nu au avut nimic special nici cu poporul român şi nici cu ţara numită România, ci şi-au urmărit propriul interes. Privindu-i insistent uneori, îmi dau seama că în afara faptului că vorbesc limba romana, mă întreb dacă aceşti oameni simt şi trăiesc româneşte, pentru că nu este posibil ca în ţara ta, cu acceptul tău politic, fiecare face ce vrea, fiecare vine de unde vrea.
Mi se spune adesea că sunt pesimist, însă neg acest lucru şi vin şi spun că sunt mai degrabă un om revoltat, care privind cu proprii ochii la tot ce se întâmplă şi vezi că nu poţi face nimic pentru a îndrepta lucrurile. Pot să aduc o mie de argumente că exemplul a trei lucruri bune sunt, de fapt, trei lucruri rele. Iau ca exemplu, fiindu-mi la îndemână, Centrul istoric al oraşului Craiova, care arata foarte frumos dealtfel, dar căruia i-ar fi trebuit reabilitata mai întâi structura pavajului, a asfaltului mai bine spus; banii folosiţi la restaurare sunt de fapt aruncaţi la cos-ordinea lucrărilor nu a fost respectată, întrucât începutul refacerii centrului istoric ar fi trebuit făcut cu restaurarea şi, mai ales, cu reabilitarea construcţiilor aflate în degradare.
Avem un guvern care ar trebui să controleze aceste aspecte şi să nu contestăm lucruri care de fapt nu ar trebui contestate şi să acoperim lucrurile făcute în afara legii.
Am avut menirea că timp de trei ani să colaborez cu mai multe universităţi din ţările europene şi spun cu responsabilitate şi cu mândrie în acelaşi timp că nu am reuşit să descopăr o altă ţară mai frumoasă că România. Deşi nu îmi cunosc tara în totalitate, i-am citit istoria şi aşa cum bunica îţi povesteşte despre bunicul pe care nu ai reuşit să-l cunoşti doar din spusele ei şi-l iubeşti, tot aşa răsfoind istoria m-am îndrăgostit de ţara mea România. Mai mult, îndrăgesc România când văd că tot mai mulţi străini vin şi se stabilesc la noi, atraşi fiind de frumuseţea ţării noastre şi de ospitalitatea romanilor; mă doare sufletul când văd că tot mai mulţi romani pleacă în afara graniţelor părăsindu-şi ţară fără motiv, în loc să punem umărul pentru îmbunătăţirea vieţii în interiorul ei.
Intenţia mea, atât prin aceste apariţii radio-tv, cât şi prin intermediul articolelor scrise în presă şi nu numai, este de a trage un semnal de alarmă că România se îndreaptă spre drumul spre nicăieri şi este momentul să luăm în serios şi cu toţii să punem umărul la îmbunătăţirea lucrurilor şi a vieţii de fapt în România.
Gheorghe Duduială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s