Argeș. Simfonia Lalelelor la Pitești, sărbătorită cu imagini din arhivă!

***Argeș. Simfonia Lalelelor la Pitești, sărbătorită cu imagini din arhivă!***

Noul soi de lalea ,, Tulipa Pitești”


Autoritățile locale din Pitești, au anunțat că cea de-a 44-a ediție a Simfoniei Lalelelor va fi sărbătorită cu mai puțin fast, fără spectacole, fără vizitatori, fără târgurile renumite de flori, acest lucru datorându-se restricțiile impuse de pandemie care fac imposibilă organizarea acestui festival emblematic pentru capitala județului Argeș.
Primăria Municipiului Pitești răspunde, astfel, întrebărilor numeroase primite în ultima perioadă din partea publicului fidel acestui eveniment: această ediție a festivalului florilor se va desfășura fără posibilitatea de a primi vizitatori sau de a organiza târgul de flori tradițional, nefiind permise niciun fel de manifestări sau evenimente publice. Este, totuși, primăvară, iar florile ne bucură în orice circumstanță, așa încât, pentru ediția a 44-a, municipalitatea piteșteană și-a propus ca, în săptămâna Floriilor, să ofere comunității prilejul de a se bucura de frumusețea și de naturalețea florilor, de lalele în mod special, ca o recunoaștere a simbolului ce a supranumit Piteștiul „orașul lalelelor”.
Reprezentanții primăriei mai spun că puteți admira aranjamentele florale și grădina de lalele care vor împodobi Piața Primăriei. Pentru realizarea acestui spațiu dedicat frumuseții florilor, municipalitatea colaborează cu echipa care și-a demonstrat talentul și experiența în organizarea mai multor ediții ale festivalului Timfloralis. De asemenea, firma ,,Salpitflor Green” pregătește aranjamente speciale pentru împodobirea zonei de centru a orașului, dar și pentru realizarea unei „coline de flori” în fiecare mare cartier.
,,Deși nu va fi organizat niciun eveniment special, imagini din arhiva edițiilor anterioare ale festivalului Simfonia Lalelelor vor rula, la final de săptămână, pe ecranul din Piața Primăriei, spre amintirea momentelor frumoase și în așteptarea viitoarelor ediții.” mai precizează autoritățile locale din Pitești.
Subprefectul de Argeș, Emanuel Soare, a anunțat că specialiștii horticultori argeșeni au dezvoltat un nou soi de lalea numit sugestiv ,,Tulipa Pitești”, care va deveni emblema Piteștiului. ,,Sper ca următoarea producție de bulbi să fie mai plină de viață decât aceasta, pentru a reflecta, mai bine, spiritul orașului și al locuitorilor săi.”, a spus Soare, prezentând un exemplar din acest soi.


Concurs online de fotografie având ca subiect ,,Laleaua”
Pentru iubitorii de fotografie, Primăria municipiului Pitești va organiza un concurs desfășurat on-line, numit sugestiv „TulipArt Simfonia”.
Aceștia spun că ediția din acest an a Simfoniei Lalelelor nu va fi organizată ca un eveniment cu public, manifestările specifice unui festival de amploare, așa cum era cunoscut în toată țara, nefiind posibile, în contextul pandemiei.
Totuși, sărbătoarea – simbol a orașului nostru nu poate fi trecută cu vederea, iar ediția a 44-a a Simfoniei Lalelelor va fi una a celebrării florilor, municipalitatea marcând momentul prin împodobirea unor zone din oraș cu aranjamente florale.

În Piața Primăriei va fi realizată o „grădină a lalelelor”, iar imagini din edițiile anterioare ale Simfoniei vor rula pe ecranul din piață.
,,Invităm, cu acest prilej, piteștenii să imortalizeze în fotografii aspecte ale Simfoniei Lalelelor din acest an – flori expuse în spațiul public, aranjamente florale realizate în cartiere sau în zona de centru sau chiar instantanee surprinse în parcuri și în zona de promenadă a Piteștiului, în perioada de înflorire a creațiilor expuse de către cei care vor îmbrăca Piața Primăriei și alte zone ale orașului în flori – SC Salpitflor Green, Pitești, și Mibigo Exclusiv Trading, Reșița.” se arată într-un comunicat de presă.
Fotografiile celor care doresc să participe la concursul lansat de către Primăria Pitești vor putea fi încărcate în cadrul evenimentului on-line creat pe pagina de Facebook a instituției.


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s