Olt. Balșul se dezvoltă substanțial sub conducerea primarului Cătălin Rotea

***Olt. Balșul se dezvoltă substanțial sub conducerea primarului Cătălin Rotea***
Edilul orașului Balș, Cătălin Rotea a prezentat săptămâna trecută în cadrul unei conferința de presă mai multe proiecte importante, pe care vrea să la implementeze pentru dezvoltarea urbei și în folosul locuitorilor.
Printre proiectele de anvergură am putea enumera parcul industrial ce se va întinde pe 5,5 hectare, pe platforma industrială a fostei fabrici SMR, pentru care există deja interes din partea investitorilor.
Potrivit lui Rotea, parcul industrial va fi operaţional în maximum trei luni și că în acest fel își duce la îndeplinire una din promisiunile sale făcute în campania electorală din toamna anului trecut, când a spus că va creea cel puțin 500 locuri de muncă. ,,În momentul de faţă, societatea comercială care va gestiona parcul industrial a fost înfiinţată, suntem în finalizarea demersurilor de preluare a unui teren de 5,5 hectare de pe platforma industrială a SMR, după care vom cere avizul pentru înfiinţarea acestui parc. Estimăm că operaţionalizarea acestui parc industrial va fi gata în maximum trei luni. Terenul este identificat, sunt 55 de mii de metri pătraţi, va fi racordat la toate utilităţile şi există deja interes din partea investitorilor de a veni în acest parc industrial”, a ținut să precizeze Cătălin Rotea, care a mai adăugat că administraţia locală va implementa şi o schemă de ajutor de minimis pentru viitorii investitori, care urmează să beneficieze de reduceri de impozite şi taxe, în funcţie de valoarea investiţiei.
De asemenea, spuneam că vom aplica o schemă de ajutor de minimis pentru toţi cei care dezvoltă investiţii noi, în oraşul Balş, sub formă de clădiri noi sau de echipamente. Această schemă a fost aprobată deja de Consiliul Concurenţei şi urmează să intre deja în şedinţa de consiliu local fie din aprilie, fie din mai.” a mai adăugat Rotea.

În acest sens primarul Balșului spune că s-au stabilit trei trepte de investiţii, între 30.000 şi 100.000 de euro, între 100.000 şi 200.000 de euro şi peste 200.000 euro, iar cei care vor face investiţiile vor beneficia la prima treaptă de 10 % reducere la impozitul pe clădiri şi pe terenuri, a doua treaptă de 20% reducere, iar a treia treaptă de o reducere de 30 %, schemă operaţională din luna iunie a acestui an.
Totodată acesta a mai menționat că mai sunt în curs de construcţie două noi complexuri comerciale. Unul pe locul fostei fabrici de pâine, iar unul în spatele benzinăriei Rompetrol.
De asemenea, primarul Rotea mai este în discuții cu un investitor care vrea să creeze 36 de locuri de muncă, investiție care va depăși un milion de euro.
Printre altele, pe agenda de lucru, până în 2024, primarul Rotea mai vrea să refacă 25 km de rețea de alimentare cu apă și canalizare, construind noi stații de epurare și tratare a apei, să extindă rețeaua de gaze naturale pentru 690 locuințe ale orașului, să reabiliteze termic nu mai puțin de 50 de scări de bloc reabilitate, să construiască 20 de apartamente ANL în acest an amenajate cu parcare, spații verzi și locuri de joacă, 40 de noi locuințe sociale, etc.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s