Olt. Centru Social la Grădinari pentru persoanele vârstnice și neputincioase

***Olt. Centru Social la Grădinari pentru persoanele vârstnice și neputincioase***


Puțini dintre edilii localităților rurale se gândesc cum să ajute persoanele cu probleme speciale, singure și bolnave, mai ales acum în plină pandemie când când numărul celor care au nevoie de un sprijin real, s-a înmulțit considerabil.
Printre aceștia se numără și Mihai Ioana, primarul comunei Grădinari, care nu ratează niciun proiect social sau public, cu care să îmbunătățească viața și traiul consătenilor săi. Dacă pentru elevii din localitate, a asigurat toate condițiile pentru a-și desfășura orele de curs în cele mai bune condiții, pentru părinții acestora a implementat diverse proiecte de reconversie profesională, pentru a-și găsi un loc de muncă.

Mihai Ioana Grădinari


În momentul de față, Mihai Ioana, punctează o nouă investiție făcută pe GAL-ul pe care îl conduce. Este vorba de un Centru Social modern care va deservi persoanele vârstnice din localitate și care sunt în imposibilitatea de a se gospodări și îngriji singuri.
,, În acest moment lucrăm la implementarea unui program pe Centrul Social, iar proiectul a început deja să dea roade. Deocamdată am angajat trei doamne care deja acordă asistența socială la niște persoane învârstă care au nevoie foarte moare de acest ajutor. Sunt persoane care nu se pot deplasa, sunt persoane care au nevoie de ajutor și de foarte multe alte lucruri. Fetele le fac curățenie, le pregătesc masa ajută, îi îngrijesc, le dă medicamentele în fiecare zi, etc. Urmează să mai angajăm două persoane, avem un concurs pe 5 mai. De asemenea mai trebuie să angajăm un asistent medical, care ne ajută momentul de față și aparține unei firme din București, pentru evaluarea persoanelor cu probleme grave medicale. Din păcate, nu putem oferi ajutor tuturor celor care au nevoie pentru că locurile sunt limitate. Aș vrea foarte mult să îi ajutăm pe toți, dar lucrurile nu depind de noi. În momentul de față avem o persoană foarte bolnavă, căreia îi acordăm tot sprijinul, am dus-o la spital, i-am făcut analize; cu alte cuvinte încercăm nu numai să le acordăm asistență , dar să-i și ajutăm! ” a precizat primarul Mihai Ioana.


Pentru a duce persoanele cu probleme la Spital, Mihai Ioana a spus că o să achiziționeze, tot în cadrul acestui proiect, un autoturism și să angajeze un șofer. De asemenea, va cumpăra o mașină de spălat pe care o va monta la centru și unde vor fi spălate rufele persoanelor incluse în programul social.
Mai multe amănunte într-un interviu realizat pentru VGtv Regional, http://www.vgtvregional.ro, Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s