Olt. Expoziție de pictură în memoria artistului plastic Dan Virgiliu Dimulescu

***Olt. Expoziție de pictură în memoria artistului plastic Dan Virgiliu Dimulescu***


Sala Artis din Slatina, ce aparține Muzeului Județean Olt, a fost gazda unei expoziții de pictură în memoria artistului plastic caracalean, Dan Virgiliu Dimulescu.


Gazda evenimentului cultural, George Smarandache, directorul Muzeului Județean Olt, a invitat mai mulți prieteni ai regretatului pictor, printre care am aminti pe Gheorghe Dican, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Vâlcea, profesorii de arte plastice Cătălin Podoleanu, de la Liceul Nicolae Titulescu din Slatina și Marcel Duțu de la Liceul din Drăgănești Olt, precum și pictorița Cristina Botez.
Despre prietenia ce i-a legat de o viață, a vorbit în deschiderea evenimentului pictorul Gheorghe Dican de la Rm Vâlcea, adăugând că va contribui personal la înființarea unei secții muzeale la Caracal, dedicate regretatului său prieten Dan Dimulescu.
Acesta s-a arătat supărat de faptul că primarul Caracalului, Ion Doldurea, nu a participat la acest eveniment, având în vedere că este un iubitor al artei, cu care ar fi putut stabili detaliile privind înființarea muzeului dedicat lui Dan Dimulescu.
De asemenea, cei doi mai tineri colegi de breaslă, Cătălin Podoleanu și Marcel Duțu, au ținut, la rândul lor să amintească despre cel care le-a fost mentor și prieten apropiat, cu care au participat la diferite expoziții de grup sau tabere de pictură.


Printre lacrimi, a spus câteva cuvinte despre cel ce i-a fost coleg de facultate și Cristina Botez, amintindu-și cu emoție de creațiile lui Dan Dimulescu.
Regretatul pictor Dan Dimulescu s-a născut pe 16 decembrie 1951, la Băbeni – Bistrița, județul Vâlcea.

Portret realizat de Ing. Viorel Onilă


A absolvit Liceul de muzică şi arte plastice, Craiova, județul Dolj, Institutul de Arte Plastice și Decorative „Ion Andreescu”, Cluj –Napoca, Universitatea „Constantin Brâncuşi”, Târgu Jiu și Universitatea de Vest, Facultatea de Arte și Design Timişoara – Profesor Gradul Didactic I.
A început să expună în 1977 la Cluj, dar și în foarte multe săli de expoziție din Olt, Vâlcea, Argeș, Tulcea, Mehedinți, Hunedoara, Gorj, Dolj, Buzău, Brăila, Palatului Parlamentului, Sala „Constantin Brâncuși”, etc.
Dan Dimulescu ar fi împlinit, în 16 decembrie, anul acesta 70 de ani. Pictor renumit, membru al Uniunii Artiştilor Plastici Vâlcea, a condus vreme de peste 20 de ani Clubul Copiilor „Marius Bunescu“ din Caracal, până la pensionare, în anul 2017, îndrumând paşii a generaţii întregi de copii talentaţi.
Mai multe amănunte la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro, Redactor Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s