Vâlcea. CJ va investi peste 2 milioane de euro pentru dotarea SJU

***Vâlcea. CJ va investi peste 2 milioane de euro pentru dotarea SJU***
Florian Marin, vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, a transmis o informație potrivit căreia nu mai puțin de 2 milioane euro, fonduri europene obținute de administrația vâlceană vor fi folosite pentru dotarea Spitalului Județean.
,,Astăzi, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Vâlcea, au fost aprobați indicatorii proiectului ce urmează a fi implementat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, pentru creșterea capacității acestuia de gestionare a crizei sanitare COVID-19.
În cadrul acestui proiect, pentru care a fost obținută o finanțare în valoare de 9.744.204,54 lei (cca. 2 milioane de euro), se vor achiziționa noi echipamente medicale și de protecție și se vor recupera sumele de bani cheltuite până în prezent pentru asigurarea materialelor și echipamentelor necesare în lupta cu virusul.”,
a precizat Florian Marin.
Potrivit proiectului, printre echipamentele ce vor fi achiziționate, se numără aparate de ventilație mecanică, ecografe portabile, aparate EKG, cărucioare resuscitare, nebulizatoare, butelii oxigen portabile, sonde intubație și de alimentație, etc.
Florian Marin mai precizează că CJ Vâlcea a solicitat fonduri europene pentru gestionarea crizei sanitare, în toate unitățile spitalicești aflate în subordinea executivului argeșean.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s