Argeș. Maraton organizat duminică de Primăria Municipiului Pitesti

***Argeș. Maraton organizat duminică de Primăria Municipiului Pitesti***
Peste 150 de alergători din întreaga țară au participat duminică, 16 mai, la cea de-a doua ediție a maratonului „Pitești Half Marathon”, organizat de Primăria Municipiului Pitești ,,Triathlon Team”, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș care va inclus un semimaraton de 21 de kilometri, cros de 10 kilometri și o cursă populară pe o distanță de 5 kilometri.
Potrivit organizatorilor, startul și finișul competiției au fost în Piața Primăriei Pitești. Semimaratonul a început la ora 09:00, proba de cros la 09:40, iar cursa populară la ora 10:10.
Competitorii au alergat pe traseul Piața Primăriei – strada Victoriei (către Prefectură) – strada Teiuleanu – bulevardul I.C. Brătianu – Calea București (până în zona Ramada) și retur (4 ture la semimaraton, două ture la cros și o tură la cursa populară).
Circulația auto a fost complet închisă, în intervalul orar 09:00 – 12:00, pe străzile menționate.
La finalul competiției, au fost oferite medalii și premii din partea sponsorilor.
Ca urmare a pandemiei, starea de sănătate a fiecărui participant a fost monitorizată la intrarea în zona de concurs. De asemenea, concurenții au luat startul la un interval de 10 secunde unul față de celălalt. De altfel, contextul epidemiologic actual este și motivul pentru care, în acest an, numărul concurenților a fost limitat la 150 (prima ediție a „Pitești Half Marathon” a avut loc acum doi ani), iar înscrierile s-au făcut exclusiv online.


„Pitești Triathlon Team promovează sportul în aer liber – în special alergarea pe șosea – și dorim ca Piteștiul să fie nu doar un oraș al florilor, ci și un oraș al oamenilor care iubesc alergarea. Cu toate că municipiul Pitești nu are o tradiție în alergarea pe șosea, dorim, prin ceea ce facem, să construim această tradiție. Vrem să punem Piteștiul pe harta selectă a celor care organizează și promovează acest gen de competiții. Le mulțumim tuturor alergătorilor, tuturor celor care s-au implicat alături de noi în punerea în practică a acestui vis!”, a transmis organizatorul evenimentului, Pitești Triathlon Team.

La finalul concursului, primarul Cristian Gentea a felicitat toti participanții la maraton dar și pe organizatori: ,,M-am bucurat să dau astăzi startul competiței sportive „Pitești Half Marathon”, una dintre cele mai importante competiții atletice. 150 de participanți la trei categorii, 5, 10 și 21 de kilometri au luat startul la „Pitești Half Marathon”. Suntem norocoși pentru faptul că în orașul nostru se organizează o asemenea întrecere, pentru faptul că putem face mișcare, pentru faptul că după mult timp, ne putem bucura împreună. Vreau să îi felicit pe organizatori pentru insistență și îmi doresc ca acest eveniment să se organizeze anual în orașul nostru. Din partea noastră, al municipalității, există întreg sprijinul. Sportul înseamnă sănătate!


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s