Olt. Primărița din Icoana dezvoltă mai departe proiectele începute

***Olt. Primărița din Icoana dezvoltă mai departe proiectele începute***
Gabriela Ancuța (PSD), primărița din Icoana, este prima femeie din Olt care a ocupat această funcție încă de la alegerile din 2016, după ce a fost un mandat de viceprimar. A învățat foarte repede cum stau lucrurile în administrația publică locală, și nu de la fostul primar ci datorită abilităților de lider care știe să rezolve problemele unei comunități rurale rămase mult în urmă din cauza proastei administrații de până atunci.
În primul mandat de primar, a avut alături pe Năstase Chiriță, un viceprimar foarte bun, fost adjunct al IPJ Olt, care a știut să păstreze un climat de armonie și înțelegere între angajații primăriei, consilierii locali și locuitorii comunei.

Căminul Cultural, Icoana

Împreună au dezvoltat foarte multe proiecte, printre care am aminti reabilitarea școlilor și a unui Cămin Cultural în satul Floru, amenajarea unui parc, a dispensarului din localitate, dar și asfaltarea unui drum dintre satul Floru și comuna vecină, Șerbănești. Proiectele au continuat cu asfaltarea drumului din satul Ursoaia și canalizarea necesară în aproape toate satele.

Școala gen. reabilitată, Icoana


Astfel că în primul mandat, Ancuța Gabriela a dus la bun sfârșit nu mai puțin de 17 investiții cu care localitatea Icoana se poate mândri. Printre acestea am aminti, asfaltarea drumului Floru-Serbănești prin programul PNDL – drum ce face legătura între Tufeni-Floru-Serbanesti, Construcție Școala Generală Floru ( program finanțat de Banca Mondială), reabilitarea din fonduri proprii a Căminului Cultural, mobilierul fiind obținut din sponsorizări.Tot în acest timp a înființat un Grup de dansuri populare, având ca membrii elevii din localitate, cărora le-a achiziționat și costumele populare necesare. Pe fonduri AFIR a reușit să reabiliteze un dispensar prin AFIR, în care a amenajat și un cabinet stomatologic. Iar investițiile realizate de primărița din Icoana, pot continua…
Pe agenda sa de lucru se mai află și alte proiecte pe care, așa cum o știm, le va duce la bun sfârșit, cu toate greutățile pe care le întâmpină: atât cele din lipsa banilor, dar și cele provocate de consilierii opoziției din care face parte și fostul primar, Gheorghe Periețeanu. Acesta nu s-a împăcat nici acum cu ideea că alegătorii nu l-au mai vrut la cârma primăriei, după ce, în toate cele șase mandate ale sale nu a făcut nimic în localitate! Așa că găsește tot felul de modalități de a pune piedici primăriței, dar și dezvoltării localității.
În acest al doilea mandat, Gabriela Ancuța a avut proasta inspirație ( pe care și-o recunoaște!) să mizeze pe sprijinul unui consilier, în calitate de viceprimar, care mai apoi s-a întors împotriva sa. Acesta se numește State Gheorghe, fost pădurar care nu face altceva decât să provoace tot felul de scandaluri, blocând proiecte foarte importante pentru comunitate, având concursul fostului primar Gheorghe Periețeanu ( consilier Pro România) și a celor de la PNL.
State, la îndemnul lui Periețeanu, i-a făcut primăriței numeroase reclamații invocând tot felul de aberații, distrăgând atenția de la adevăratele probleme pe care chiar ei le provoacă. Acesta a fost atenționat de mai multe ori de conducerea județeană a PSD Olt și nu ar fi de mirare dacă acestuia i s-ar retrage sprijinul politic pentru indisciplină.
(Vom reveni cu amănunte)
Georgiana Leulescu

3 comentarii

  1. SPUNEȚI NUMAI PROSTII .NICI NU CUNOASTETI PE STATE GHEORGHE SI VORBITI NUMAI ABETSTII NR DE TF 07T7742003 STATE GHEORGHE SI MAI VORBIM

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s