Mehedinți. Investiție de 15 milioane de euro pentru extindere gaze la Șimian

***Mehedinți. Investiție de 15 milioane de euro pentru extindere gaze la Șimian***
Constantin Trașcă, primarul localității mehedințene Șimian, a semnat contractul de finanțare în valoare de aproximativ 15 milioane de euro pentru dezvoltarea rețelei de gaze naturale, care va avea 74 de kilometri, respectiv 3.100 branșamente, ce vor fi gratuite. Rețeaua de distribuție va fi extinsă în satele Șimian, Cerneți și Dedovița Nouă.
Potrivit ministrului Energiei, comuna Șimian este printre primele 10 comune din țară care au câștigat finanțare europeană, datorită determinării primarului de a dezvolta și de a face din localitate un punct de atracție pentru investitori.
,,Despre începerea lucrărilor și alte planuri de dezvoltare ale comunei am discutat zilele acestea cu Constantin Trușcă la ministerul Energiei. Lucrurile încep să se miște în ritm alert, iar acest lucru mă bucură mult.”, a ținut să anunțe ministrul Virgil Popescu.
Până acum locuitorii comunei Șimian foloseau pentru încălzirea locuințelor energie electrică, cărbune, lemne și carburanţi lichizi. Majoritatea locuitorilor folosesc buteliile de gaz pentru prepararea hranei.
Proiectul de alimentare cu gaze prevede ca pentru locuinţele individuale, instituţii publice sau societăţi comerciale, racordate la sistemul inteligent de distributie a gazelor naturale se va realiza prin montarea de centrale termice şi/sau sobe de teracotă. Pentru blocurile de locuinţe racordate la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale, asigurarea agentului termic se va realiza prin intremediul unui sistem centralizat de producere a energiei termice la nivel de bloc sau zonă rezidenţială şi nu prin sisteme individuale/de apartament.
Despre primarul localității Șimian, Constantin Trușcă se știe că e unul dintre cei mai buni gospodari ai localităților rurale mehedințene. Fiind cea mai mare localitate rurală, în comună sunt peste 11.000 de suflete, stabiliți în satele satele Cerneți, Dedovița Nouă, Dedovița Veche, Dudașu, Erghevița, Poroina, Șimian și Valea Copcii, întinse pe o suprafață de peste 65 km², primarul a modernizat toate drumurile locale, pe fonduri europene.
În Șimian și Cerneți, a construit de curând două grădinițe, un proiect care conține și modernizarea Stadionului „Ion Floricică”, dar și construcția unui nou sediul al primăriei, a unui bazin olimpic de înot și a unui parc, prin fonduri de la Compania Națională de Investiții.
Georgiana Leulescu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s