Mehedinți. Se repetă greva a muncitorilor de la Uzina de Vagoane Severin

***Mehedinți. Se repetă greva a muncitorilor de la Uzina de Vagoane Severin***

Despre ,, Mafia Fierului vechi” de la fabricile de vagoane din Carcal, Severin și Arad, am scris nenumărate rânduri, dar și despre șmecheriile care se fac în folosul unor capi din conducerea acestor trei fabrici, fie ei directori, șefuleți de departamente sau lideri de sindicat.
Ieri, 19 mai, muncitorii de la Uzina de Vagoane Severin, au ieșit să protesteze din nou într-o grevă spontană, după doi ani de la așa-zisele negocieri pe care le-au avut cu conducerea și patronatul în vederea majorării salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă. Între timp, nu numai că nu le-au fost respectate drepturile salariale, dar li s-au mai tăiat și alte beneficii precum bonurile de masă sau sporul de vechime.

Bernd Böse, CEO Astra Rail


Așadar, dacă ieri au ieșit în stradă aproape toți cei 400 de muncitori de la Uzina de Vagoane din Drobeta Turnu Severin, nemulțumiți de salariile mult prea mici pe care le primesc, astăzi oamenii și-au întrerupt din o nou activitatea și spun că nu mai au de gând să tolereze această situație, solicitând cel puțin o creștere salarială și o renegociere a contractului colectiv de muncă.
Reamintim faptul că producătorul de material rulant Astra Rail Industries, care contro­lează fabricile de vagoane Astra Vagoa­ne Arad, Romvag Cara­cal şi Meva Turnu Severin, are un istoric de peste 100 de ani în producție. Compania a fost preluată, în urmă cu câțiva ani, de The Greenbrier Companies, într-o tranzacție evaluată la peste 60 milioane de euro, din care firma americană deține 75 % din acțiunile companiei Astra Rail. Ca urmare a acestei fuziuni, Bernd Böse, directorul general al Astra Rail Industrie, a preluat șefia executivă a noii companii și a deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrație, asta până în martie 2019, când acesta și-a dat demisia, invocând motive personale.
Producătorul de material rulant Astra Rail Industries are 1.200 de salariaţi în unitatea din municipiul Arad, aproximativ 450 în Drobeta Turnu Severin și peste 600 la Caracal.

Vom reveni cu amănunte, dacă muncitorii sunt susținuți de liderii sindicali.
Georgia Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s