Olt. Siminica Mirea alarmată de scumpiri la gaze și energie electrică

Senatorul oltean, Siminica Mirea, a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că scumpirile datorate crizei pandemiei, vor duce la prăbușirea iminentă a economiei.

,,Actuala guvernare asistă într-un mod extrem de nepăsător la valurile de scumpiri din România! În contextul îngheţării veniturilor, noile scumpiri devastează puterea de cumpărare şi sărăcesc, în mod real, populaţia României. Aşadar, scumpirilor deja produse, de la începutul anului 2021 şi până acum, li se adaugă noi majorări la gaze naturale şi energie electrică. ” precizează, printre altele Siminica Mirea.

Parlamentarul PSD Olt, mai spune că de la 1 iulie, gazele pentru consumatorii casnici se vor scumpi cu 25%, iar curentul electric cu încă 7,5%. Astfel, creşterea masivă a energiei, dar şi a combustibililor (+10%) determină, din nefericire, majorări în lanţ, generând efecte puternice asupra alimentelor de bază şi bunurilor de larg consum.

În concluzie, această evoluţie nefastă a pieţei energiei condusă de guvernare, provoacă dublarea inflaţiei până la finalul anului, faţă de nivelul estimat. În acest sens, se face încă o dată proba habarnismului şi neimplicării celor aflaţi în postura de a lua măsuri.

Aceasta este realitatea României anului 2021, o ţară în care liberalizarea a produs și va produce mari scumpiri, dovedind dezinteresul creşterii nivelului de trai a milioane de oameni!” a conchis, Siminica Mirea, alarmată de efectele negative ale scumpirilor ce se vor reflecta în curând în facturile noastre.

Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s