Olt. Primărița din Șopârlița- un edil hotărât să îmbunătățească viața locuitorilor

***Olt. Primărița din Șopârlița- un edil hotărât să îmbunătățească viața locuitorilor***

Marijana Trepăduș (foto), primărița aleasă în toamna anului trecut pe listele PNL Olt în localitatea Șopârlița, vine din mediul privat, motivată fiind de faptul că în localitate lucrurile trebuie puțin accelerate pentru ca locuitorii să nu ducă lipsă de nimic.
Comună nou înființată în 2004, a avut în fruntea ei până în 2020 pe Cristinel Neagu, care a reușit să reabiliteze școlile și grădinițele, Căminul Cultural, să introducă alimentarea cu apă și să facă canalizarea, etc. Însă, ce a adus această localitate în prim-planul întregii țări și a făcut-o cunoscută a fost Ansamblul de dansuri populare ,,Cununa” de la Șopârlița, cu care a câștigat în 2015, premiul I la Festivalul Călușul Românesc, de la Slatina la la secțiunea ,, Valorificarea Folclorului Zonal”.
Cu toate greutățile financiare pe care, criza pandemică le-a accentuat de peste un an de zile, primărița, Marijana Trepăduș a inițiat un proiect pentru supraveghere video a localității, un teren de joacă pentru copii, aflat în fața școlii, pentru că unde era fostul teren s-a construit o creșă pentru copii din sat. Această creșă care încă nu e dată în folosință, din păcate pentru că în localitate nu prea sunt copii!
Primărița spune că a cerut informații la CNI despre cum ar putea realiza acest teren de joacă pentru copii și în momentul de față așteaptă o axă de finanțare pentru extinderea alimentării cu apă dar și finalizarea canalizării.

Și cum bani la bugetul local nu prea sunt, Marijana Trepăduș are mare încredere în finanțările promise de Guvern în această toamnă dar și în cele ce se vor deschide pe fonduri europene.
Mai multe amănunte într-un interviu realizat pentru VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro. Redactor/ reporter Georgiana Leulescu, op. imag. ing. Grigore Sebeș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s