Siminica Mirea: Redresare şi Rezilienţă NU înseamna Austeritate şi Sărăcie!

***Siminica Mirea: Redresare şi Rezilienţă NU înseamna Austeritate şi Sărăcie!***


Senatorul de Olt, Siminica Mirea, a precizat într-o postare pe pagina sa de socializare că ,,Partidul Social Democrat a reuşit să determine dezbaterea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlament!
Întreaga ţara va putea vedea acum faptul că viziunea actualei guvernări privind PNRR, nu poate asigura reforme şi dezvoltare, cum ar trebui să fie în mod normal, ci mai degrabă, austeritate.
În documentele oficiale ale actualei Puteri se regăsesc următoarele: înghețarea veniturilor, creșterea vârstei de pensionare, eliminarea pensiei anticipate şi anularea facilităților fiscale pentru firme – toate acestea vor genera taxe și impozite mai mari. Atât eu, cât şi colegii mei social democraţi, vom combate ferm, pe toate căile legale şi constituţionale, orice fel de tentativă a Coaliţiei, care afectează semnificiativ nivelul de trai al românilor.
Susţinem absorbţia fondurilor europene pentru dezvoltare şi prosperitate, NU pentru austeritate. Tocmai de aceea, cerem guvernului să reevalueze componentele din PNRR de tip FMI, care impun măsuri ce vor genera efecte grave asupra populaţiei şi economiei!”.


De asemenea, a mai ținut să precizeze că Redresare şi Rezilienţă nu înseamna Austeritate şi Sărăcie! ,,Astăzi, în Parlamentul României nu s-a prezentat niciun Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă! De reţinut despre PNRR, este că nu reprezintă un plan de redresare şi rezilienţă, ci mai degrabă un plan de AUSTERITATE, care va aduce FMI în România prin uşa din spate.
Un nou refuz incredibil din partea actualei guvernări de a prezenta acest plan pentru o dezbatere publică, gest care denotă, în mod real, sfidare la adresa întregului Parlament, şi implicit la adresa poporului român, care ar fi trebuit de altfel să se pronunţe acestui plan prin reprezentanţii săi liber aleşi.”
, a punctat Siminica Mirea.


Partidul Social Democrat, mai spune parlamentarul oltean, a făcut toate eforturile pentru a determina dialogul şi colaborarea politică în interesului poporului, și, în opinia sa, toate partidele au obligația de a se implica şi de a construi un plan naţional bun pentru România, mai ales acum, când miza este interesul naţional.
,,Nu vom vota şi nu vom susţine acest plan diabolic, iar respingerea noastră, a social democraţilor nu are nicio legătură şi nu trebuie amestecată cu votul pentru ratificarea Tratatului Euratom. Astfel, votul pentru Euratom nu înseamna un vot pentru PNRR.
PSD rămâne consecvent principiilor europene și va vota Tratatul European Euratom. Nu putem condamna Europa pentru faptul că România este acum condusă de un guvern ineficient!”,
a conchis ferm, senatorul Siminica Mirea.
Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s