Argeș. Au fost terminate lucrările de regularizare Pârâului Velișoara din Pitești

***Argeș. Au fost terminate lucrările de regularizare Pârâului Velișoara din Pitești***
Autoritățile locale din municipiul Pitești au transmis că marți 25 mai a.c., a avut loc recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Regularizare Pârâu Velișoara Grigorești”.
,,Întrucât, în perioadele cu ploi abundente, apele meteorice inundau proprietățile private, iar zona se află într-o puternică dezvoltare, a apărut necesitatea rezolvării scurgerii apelor pluviale.
Scurgerea apelor se realiza prin șanțuri din pământ, subtraversarea străzii Velișoara făcându-se printr-un podeț tubular DN1000. Zona avea un aspect rural, iar dorința beneficiarului a fost o regularizare, atât de ordin estetic, cât și funcțional, prin eliminarea stagnării apelor în șanțuri și asigurarea evacuării apelor meteorice la precipitații abundente.”
precizează autoritățile locale piteștene.
Aceștia mai spun că Strada Velișoara are, în prezent, toate utilitățile în funcție: canalizare menajeră, alimentare cu apă, gaze, energie electrică, astfel încât s-a putut trece la etapa următoare de modernizare, în sensul realizării de lucrări de amenajare hidrotehnică a pârâului ce traversează zona, prin execuția unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și prin dublarea podețului tubular existent cu un podeț corect dimensionat pentru a asigura captarea și dirijarea apelor meteorice, dar și pentru a asigura evacuarea apelor de pe străzile laterale.
Valoarea inițială a contractului a fost de 1.480.390,85 lei inclusiv TVA, suma finală achitată către executantul lucrării, SC Hidro Construcția Argeș SA, ajungând, în urma unei redimensionării a costurilor, la 1.441.165,44 lei inclusiv TVA.


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s