Argeș. Investiții de anvergură la Mioveni și Ștefănești

Ion Georgescu

***Argeș. Investiții de anvergură la Mioveni și Ștefănești***
Nicolae Velcea, primarul orașului Ștefănești și Ion Georgescu, primarul orașului Mioveniului, au susținut o conferință la sediul PSD Argeș din Pitești, în care au vorbit despre investițiile din cele două orașe.
În acest context, Ion Georgescu a anunțat că în iulie va fi gata sala de sport din Mioveni, iar cel mai târziu în 2023 va fi gata extinderea rețelei de gaze din cartierul Făget, o investiție de 1,8 milioane de euro, dintre care 90% este suportată din bugetul local. O problemă deosebită, însă, este cea a sumelor din cotele defalcate care ar trebui să fie alocate de la bugetul de stat pentru Mioveni, dar acest lucru nu se întâmplă, la fel ca anul trecut. „Orașului Mioveni i s-au luat peste 4 milioane de euro în câteva luni. Este jenant, mai ales că din Mioveni pleacă 20% din exporturile României! Guvernul să schimbe legislația: în loc să se angajeze că ne dau 63% și să nu ne dea nimic, mai bine să prevadă 20% și să dea banii! Eu m-am bazat pe acești bani. Cum să realizez ce mi-am propus și ce a aprobat Consiliul Local, dacă nu primesc banii care se cuvin orașului? Din câte văd, Mioveniul nu există în planurile actualului Guvern.”, a spus primarul Ion Georgescu.

Nicolae Velcea


În același context, primarul Nicolae Velcea a făcut bilanțul celor șase luni de mandat la Ștefănești și a anunțat investiții importante pentru comunitate care sunt fie în derulare, fie urmează să înceapă.
În acest interval de timp am reorganizat personalul pentru a putea lucra mai eficient și am înființat Poliția Locală. Avem șase proiecte cu finanțare europeană și am depus alte cinci la Compania Națională pentru Investiții pentru a primi finanțare. Două proiecte mi se par în acest moment foarte importante : unul privind extinderea rețelelor de apă și canalizare și unul de extindere a rețelei de gaze în Golești. Contractul de extindere a rețelei de gaze este în valoare de 600.000 de lei și vor beneficia de această investiție 480 de familii. Lucrările se vor face pe o lungime de 6,3 km.”, a declarat Nicolae Velcea.


Georgiana Leulescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s