Editorial. Din ghearele morții, în indiferența celor în halate albe

***Editorial. Din ghearele morții, în indiferența celor în halate albe***
După dezvăluirile apărute în public în ultima vreme, mărturisesc că este cutremurător și neobișnuit să citești și să auzi lucruri atât de triste și tragice, ce se petrec în țară.
Cum să spun?
Sunt oameni care citesc în stele, în drojdia de cafea sau în boabe de porumb, însă o așa mare mizerie umană ce se revarsă dinspre ghena de gunoi a lumii nu s-ar ivi nici în imaginația și puterea lor vizionară. Mi-e teamă să mă concentrez ca să înțeleg cum au apărut astfel de specimene umane în apropierea noastră. Sau poate am intrat noi în raza acestor nenorociri fără voia noastră.
Pentru un om normal e foarte greu să înțeleagă oameni cu un statut social, profesional și intelectual remarcabil, medic și profesor universitar să folosească semenii lor, bolnavi sau sănătoși pe post de cobai pentru a testa medicamente de la producători în schimbul bolnavilor oferiți ca mită și diverse stimulente.
Și mai dramatic se petrec lucrurile în cazul celor ce suferă de boli incurabile, ca diversele tipuri de CANCER, pentru care nu se asigură sau sunt sustrase fraudulos medicamentele atât de necesare în ultimele faze ale vieții. Nu trebuie uitați de asemenea copii din orfelinate și casele de copii instituționalizate care sunt abuzați, bătuți și înfometați uneori, apoi sedați pentru a nu mai deranja angajații care ar trebui să fie și părinți și familie pentru ei.
În șirul acesta de atrocități se înscriu și cazurile de sclavie modernă descoperită de presă în jud. Argeș, iar la toate câte am spus aici se adaugă înfricoșătorul caz al omului ars și ajuns în spital pentru a fi salvat din ghearele morții și apoi sfârșește mâncat de viermi și de indiferența celor în halate albe. Printre cauzele care au dus la la această situație, putem include și acțiunile unor politicieni și oameni de afaceri, care, în cârdășie și prin diverse complicități au devalizat în permanență resursele financiare ale țării constituite în mare parte din impozite și taxe plătite de oamenii cinstiți și responsabili.
Dar întrebarea mea rămâne. Ce se întâmplă? Cum de au ajuns autorii acestor fapte atât de transfigurați, mizantropi și puțin cam pe altă lume? Nu îmi este limpede cum. Cine dorește să stingă lumina și să tragă cortina în plină civilizație, la început de mileniu? Vor oare să ne convingă că a murit speranța la un viitor mai aproape de viață de realitatea absolută?
Viața dintotdeauna cunoaște scene și se poate spune că e împărțită în acte, dar cortina se lasă o singură dată.
Cineva trebuie să atragă atenția celor răufăcători, așa cum spunea cândva Nichita Stănescu : “Nu mor caii când vor câinii.” Eu cred că acest cineva trebuie să fim noi, pentru că nu mai este vreme de meditație, indiferență și nepăsare, să ne amintim și să ne reactivăm dorința de schimbare, să ne amintim de cei dragi, de prietenii pe care i-am pierdut în evenimentele pe care ni le-a dat istoria recentă.
Ce vreau să spun este că nu trebuie omorâtă speranța de a putea reactiva binele în lume, lucru ce se poate realiza numai asumându-ne sacrificial cristic pentru a ne extrage singuri dintr-o existență păgână. Dacă ne-am născut creștini să rămânem creștini în veci.
Gheorghe Duduială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s